Lumien sulamisesta syntyy paljon vettä.

Tarkista sokkeli

Jos talven aikana on satanut paljon lunta, se tarkoittaa, että sulamisvesiä kertyy pihalle paljon. Talon sokkeli kannattaa tarkistaa, ennen kuin lumi alkaa sulaa. Voit ehkäistä vahinkojen syntymistä poistamalla lumen sokkelin vierestä jo hyvissä ajoin, jotta sulamisvedet eivät kastele taloa.

Tarkista vesikourut

Talon vesikourut kannattaa käydä läpi ennen lumen sulamista. Lunta ja jäätä täynnä olevat rännit eivät vedä vettä vaan valuttavat sulamisvedet reunojensa yli ja voivat kastella talon seinät.

Pudota jääpuikot

Pitkät jääpuikot kannattaa pudottaa alas räystäältä esimerkiksi harhalla, ennen kuin ne alkavat pudota maahan itsekseen. Omia aikojaan putoavat jääpuikot voivat aiheuttaa henkilövahinkoja.

Tarkista, ettei välikatolla ole lunta

Tuiskuava lumi löytää joskus tiensä välikatolle. Poista mahdollinen lumi ennen kuin se alkaa sulaa ja aiheuttaa isoja vahinkoja.

Veden pitää päästä valumaan pois

Tarkista, että kaivot vetävät ja etteivät ritilät ole tukossa. Sulamisvedet eivät imeydy jäiseen maahan, vaan lätäköt kuivuvat ilmaan tai kaivojen kautta. Kaivojen on syytä vetää kunnolla, sillä sulamisvettä kertyy pihalle lämpimällä säällä todella nopeasti.

Tuki matalat tuuletusputket

Matalat tuuletusputket kannattaa tukkia talon viereltä, jotta sulamisvedet eivät pääse kellariin niiden kautta. Putket voi tukkia esimerkiksi hiekkasäkeillä.