Haaveiletko oman kesämökkisi rakentamisesta? Pieni ja mukava mökki sopii lämpimien kesäpäivien ja kesäiltojen viettoon. Kuulostaa ihanalta, mutta työläältä. Monet unelmoivat mökistä, mutta eivät pääse sen pitemmälle. Näiden ohjeiden avulla voit tehdä unelmista totta.

Rakenna itsellesi kesämökki elementeistä

Kesämökin rakentaminen on iso urakka. Työ kuitenkin helpottuu, kun mökki rakennetaan pienissä osissa. Näytämme siksi, miten rakennat kesämökin elementeistä, jotka kootaan paikan päällä. Rakennamme pienen ja mukavan kesämökin.

Rakenna itse kesämökki verstaalla

Kesämökin osat kuten perustukset, seinät ja katto rakennetaan valmiiksi verstaassa. Elementit tuotetaan “liukuhihnalta” sapluunoiden avulla. Seinät eristetään, ja koska mökki rakennetaan pisteperustuksen varaan, pohja suojataan jyrsijöiltä rautaverkolla.

Rakenna itse kesämökki vajassa – jos siinä on tarpeeksi tilaa

Kesämökin osien rakentamiseen tarvitaan tilaa. Sapluunoiden avulla rakennetaan kaiken kaikkiaan 22 elementtiä. 8 elementtiä kuuluu lattiaan, 8 päätyihin ja 6 lattiaan. Jos rakennat kesämökin talvella, tilaa tarvitaa lisäksi osien varastoimiseen.

Käytä oikeaa höyrynsulkua

Tämä kesämökki on lämpimänä vain osan vuodesta, mikä asettaa omat vaatimuksensa eristykselle ja höyrynsululle. Perinteinen höyrynsulku voi kerätä rakenteisiin kosteutta, kun mökki on lämpimänä vain osan vuodesta. Sen takia höyrynsulkuna käytetään muovia, jossa on lasikuitukangasta, joka siirtää kosteuden pois rakenteista. Se on täydellinen höyrynsulku taloon, jonka sisälämpötila vaihtelee.

Rakenna itse kesämökki ohjeiden avulla

Lataa kattavat rakennusohjeet ja lue, miten rakennat itse kesämökin helpoista elementeistä. Tämä artikkeli on 1. osa rakentajan kesämökki -sarjasta. Tässä osassa keskitytään seinä- ja lattiaelementteihin.

Löydät sarjan muut osat täältä: