Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Huippuluokan kanala

Voit muokata kanalan mittoja pienemmiksi tai isommiksi oman makusi mukaan.

Pihakanalan ja kanojen aitauksen voi rakentaa lukemattomilla tavoilla. Tämä kanala on vaikeimmasta ja kalleimmasta päästä, mutta erittäin laadukas ja kestää käytössä pitkään. Kanalan pohja tehdään samalla tavalla kuin kevytrakenteisen vajan lattia.

Kanalan kätevät yksityiskohdat

Kanalan rakentamiseen käytetään painekyllästettyä puuta. Katolle asennetaan kaksi kerrosta huopaa, ja kanalan runko nostetaan irti maasta, jotta puu ei lahoa. Kanalan pohja suojataan erittäin huolellisesti pienpedoilta. Rautaverkko levitetään koko aitauksen alle, ei vain kanalan reunoille, sillä ketut, rotat ja minkit ovat todella taitavia kanavarkaita.

Kanat pitävät maan kuopimisesta, joten aitauksessa pitää olla tarpeeksi tilaa. Kun kanat menevät yöpuulle, ne hakeutuvat luonnostaan ylöspäin, joten orren pitää olla lähellä kopin kattoa. Kanalan ei tarvitse olla kovin leveä, sillä kanat nukkuvat mielellään kylki kylkeä vasten.

Tämän kanalan rakentamistahtia nopeutettiin käyttämällä naulainta aina, kun se oli mahdollista. Voit rakentaa kanalan myös perinteiseen tyyliin vasaralla ja nauloilla.

LUE LISÄÄ: Rakenna pihalle ykkösluokan kanakoppi

Lataa tee se itse -ohjeet ja katso, miten rakennat kanalan

Kanalan rakentaminen on isotöinen urakka, jossa on paljon liikkuvia osia, joten pidä kieli keskellä suuta. Tee se itse -ohjeissa on materiaalilista ja yksityiskohtainen piirustus kanalasta. Näytämme, miten:

  • rakennat kanalan rungon
  • asennat katon
  • kokoat ja vuoraat kanalan
  • rakennat portaat, oven ja luukun