Sahaustuki on rakennettu kahdesta levynpalasta, jotka on liitetty yhteen niin, että ne antavat pistosahalle hyvän tuen. Tässä sahataan tolpan pää viistoksi niin, että sadevesi valuu sen päältä pois.

Takimmainen lauta tukee pistosahaa 45 asteen kulmassa niin hyvin, että väärään suuntaan sahaaminen on käytännössä mahdotonta. Siirrä tuki toiselle puolelle ja kiinnitä puristimella. Nyt toinenkin puoli on helppo sahata samalla tavalla. Tuki on erinomainen myös silloin, kun haluat sahata tolppaan koristeita.

Tässä näytetään, miten tolppaan syntyy perinteinen koristeura pistosahan ja sahaustuen avulla. Ensin merkitään koristeuran paikka. Tässä se tulee 5 cm:n päähän yläreunasta. Toinen merkki tehdään puolentoista sentin päähän, joten siitä tulee koristeuran leveys. Sahaa tuen avulla koko tolpan ympäri.

Aseta tuki niin, että sen yläreuna on ylemmän viivan kohdalla, ja kiinnitä se puristimella. Tuki antaa vakaan tuen, ja voit sahata 45 asteen kulmassa niin syvän uran kuin haluat. Jatka samaan tapaan koko tolpan ympäri. Uran yläreuna on nyt sahattu kaikille neljälle sivulle, joten nyt tuki siirretään alemman merkin kohdalle ja sahataan jälleen 45 asteen kulmassa. Tolpan viisto pää ja koristeura syntyivät käden käänteessä ja lopputulos on kaunis ja symmetrinen.