Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Luksuspihatuoli – voit rakentaa sen itse!

Kaikki liitokset ovat huomaamattomia, sillä rimat on upotettu selkänojan ja istuimen runkopuihin. Voit asentaa tuoliin myös renkaat.

Tämän upean pihatuolin rakentamiseen tarvitaan vain 36 erikokoista puunpalasta. 27 osaa on yksinkertaisia suoria rimoja, jotka on helppo sahata sirkkelillä varttitunnissa. Loput yhdeksän osaa ovat hieman hankalampia, mutta niiden sahaaminen onnistuu kotisivuiltamme ladattavan sahauskaavion avulla. Lataa kaavio, tulosta se A4-paperille sekä leikkaa ja liimaa osat yhteen. Saat piirustuksen, jonka mukaan voit sahata osat pistosahalla.

Lataa pihatuolin sahauskaavio

Halpaa tai kallista puuta

Voit rakentaa tuolin höylätystä männystä tai eksoottisesta jalopuusta. Tuolista tulee joka tapauksessa niin tyylikäs, että se saa naapureiden leuat loksahtamaan. Eksoottisesta jalopuusta tehty tuoli kannattaa käsitellä läpinäkyvällä öljyllä, jotta puu pääsee oikeuksiinsa. Männystä tehdyn tuolin voi viimeistellä esimerkiksi värillisellä kuullotteella.

Tuolin rakentaminen kannattaa aloittaa tekemällä vaikeille osille sapluunat MDF-levystä tai vanerista. Kaarevat runkopuut on helpompi sahata kovien sapluunoiden kuin paperikuvien avulla.

Sapluunoista on lisäksi se hyöty, että niiden avulla on helppo tehdä lisää pihatuoleja. Älä heitä sapluunoita menemään, sillä tuoliisi ihastuvat vieraat tai naapurit saattavat haluta rakentaa itselleen samanlaisen.

Lataa tee se itse- ohjeet ja katso, miten rakennat pihatuolin

Pihatuoliin tarvitaan monta osaa, mutta sen rakentaminen on suhteellisen helppoa. Vaikeinta on sahata istuimen ja selkänojan kaarevat osat ja jyrsiä niihin urat. Ohjeissa on sahauskaavio ja lista rakentamiseen tarvittavista materiaaleista. Lisäksi näytämme, miten:

  • sahaat kaikki osat
  • jyrsit urat kaareviin osiin
  • veistät kolot jalkoja varten
  • kokoat osat yhteen