Levitä ensin 11 painekyllästettyä mäntylaudanpätkää lattialle. Keskimmäisen pituus on 150 cm, 8 kappaletta on 140-senttisiä ja kaksi ulointa 120 cm:n pituisia. Kehikko tehdään kuudesta laudasta,jotka on sahattu 30 asteen kulmaan. Pitkällä sivulla niiden pituus on 59 cm ja lyhyellä 48,6 cm.

Aseta pisin eli keskimmäinen lauta aivan keskelle niin, että se ulottuu 5 cm muita pidemmälle kummastakin päästä. Ruuvaa keskimmäinen lauta kiinni kahteen kehyslautaan. Kiinnitä vastakkainen puoli samoin.Mittaa nyt, että uloimman laudan reunasta kehikon sisään on 5 cm, ja kiinnitä sitten myös uloin lauta. Jatka samaan tapaan.

Keskelle pöytälevyn tueksi tarvitaan vielä yksi lauta. Sen pituus on 117 cm, ja se ruuvataan kiinni joka toiseen lautaan. Pöytälevy on melkein valmis. Levy sahataan pistosahalla , sahaa tuetaan kehikon reunaan. Hio karheat reunat sileiksi nro 120 hiekkapaperilla.

Pöytä on mitattu niin, että se sopii kolmen jalan päälle. Kolmijalkainen rakennelma pysyy pystyssä epätasaisellakin maalla eikä keikahda kumoon. Mikäli olet tehnyt pöydän raakapuusta, se on käsiteltävä kyllästysaineella. Voit käsitellä pöydän haluamasi väriseksi. Silloin kannattaa käyttää täysin peittävää puunsuoja-ainetta tavallisen maalin sijasta.