Penkki tehdään kovasta jatoba- terassilaudasta. Penkkiin tarvitaan kolme lautaa, joista keskimmäinen sahataan muotoon puunrungon ympärille. Käsivaralta piirretty kaari sahataan pistosahalla alakautta.

Silloin sahasta saa paremman otteen ja piirrosviivan seuraaminen on helpompaa. Kun pituus on mitattu, lautaan piirretään puoliympyrä ja sahataan merkin mukaan pistosahalla. Pidä lauta vaaterissa ja merkitse molempiin puihin haluttu korkeus. Tälle korkeudelle kiinnitetään penkin tukipuut. Nämä tukipuut pitävät penkin ylhäällä vahingoittamatta puita.

Seuraavaksi sahataan neljä tukipuuta, kaksi per kuusi. Nekin sahataan terassilaudoista, ja aavistuksen vinoon kummastakin päästä. Sopivalle kohdalle – tässä 7 cm:n päähän sivureunasta ja 8 cm:n päähän laudan päästä merkitään porauskohtakierretangoille, jotka pitävät laudat yhdessä.

Vastaava porausmerkki tehdään toisen päähän, ja reiät porataan 8mm:n puuporalla. Tässä syntyy reiät 8 mm:n kierretangoille, joiden avulla tukilaudat kiristetään puunrungon ympärille. Pujota prikka ja mutteri toiseen päähän ja työnnä tanko tukilaudan reiän läpi. Sitten toisen laudan läpi ja jälleen prikka ja mutteri. Kiristä niin, että tukirakennelma pysyy puunrungon ympärillä.

Asenna sitten tukilaudat toisenkin puunrungon ympärille. Nosta tuki merkin kohdalle, tarkista että se on vaaterissa ja kiristä paikalleen. Aseta ensimmäinen eli keskimmäinen lauta tukien päälle ja tarkista, että penkkilauta on vaakasuorassa. Nyt näkyy myös, mille kohdalle kiinnitysruuvien reiät porataan. Seuraavaksi kiinnitetään toinen tukirakennelma.

Kun penkkilaudat ovat vaaterissa, voit kiinnittää ne tukipuihin. Ensin kiinnitetään keskimmäinen lauta. Poraa reikä 4 mm:n upotusporalla. Ruuveille on hyvä porata ensin reiät, sillä muuten lauta saattaa haljeta. Kun keskimmäinen lauta on ruuvattu kiinni, tarvitaan vielä kaksi lautaa. Penkkilautojen väliin jätetään 3,5 cm tyhjää.

Laudan reunasta on sahattava pieni kaaripala pois, jotta se asettuu kauniisti puunrungon ympärille. Se piirretään jälleen käsivaralta ja sahataan pistosahalla. Poraa jälleen reiät ennen viimeisten ruuvien kiinnittämistä. Tässä käytettiin 4,0 x 50 mm:n ruostumattomia ruuveja.

Katkaise kierretankojen päät rautasahalla.Mitoita penkkilaudat niin, että ne ulottuvat pari senttiä tukirakennelman ulkopuolelle. Piirrä mitta lautoihin ja sahaa käsi- tai pistosahalla. Lyhennä vielä loput kaksi tukitankoa.

Penkki on valmis ja pysyy napakasti puunrunkojen välissä. Kovapuun sijasta voit tietysti tehdä penkin myös kyllästetystä tai raakalaudasta. Raakalaudat on käsiteltävä huolella puunsuoja-aineella ennen penkin rakentamista.