Käsittelemätön ja yksinkertainen puutarhatuoli

Tämän pihatuolin tekemiseen tarvitaan kaksi asiaa: lankkuja ja moottorisaha, eikä muuta. Saat leikkiä moottorisahalla luvan kanssa! Jos sinulla on lisäksi moottorisahaan sopiva kaiverrustyökalu, tuolin tekeminen sujuu leikiten. Se ei kuitenkaan ole pakollista, sillä voit tehdä yhtä hyvää jälkeä pelkällä teräketjulla ja muutamalla käsityökalulla.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 tuntia
Hinta
300 euroa

Johdanto

Tämä puutarhatuoli on melkein kuin veistos. Lisäksi se on helppo rakentaa. Moottorisahan ja lankun avulla saat hauskan projektin ja ylimääräisen istumapaikan puutarhaasi.

Ohjeet

01
Piirrä merkit ja sahaa 3 Vaihe

1

Tee tukeva alusta, jossa lankut pysyvät irti maasta. Ketjua pitää viilata huomattavasti vähemmän, kun laippa ei osu maahan!

2

Kun työskentelypaikka on valmis, siisti lankkujen reunat. Tee suora viiva noin 2,5 senttiä reunasta, jotta saat poistettua kaarnan ja huokoisen pintapuun.

3

Saat sahattua lankun suorassa linjassa, kun merkitset keskikohdan molempiin päihin ja piirrät niiden välille viivan.

02
Koverrukset ja liitokset 9 Vaihe

Tee lovista sentin verran isompia kuin niihin liitettävistä osista, jotta osat mahtuvat varmasti paikoilleen ja oikeaan kulmaan.

Voit käyttää moottorisahaan liitettävää kaiverrustyökalua tai pistosahaa ja tavallista talttaa.

Voit sahata pitkät linjat moottorisahalla ja tehdä lyhyet sahaukset käsityökaluilla.

1

Tee istuin ja selkänoja. Merkitse leikkauslinjat ja käytä apuna keskilinjaa. Tee kolosta sentin isompi kuin lankusta. Jos lankku on 40 milliä paksu, tee kolosta 50 milliä leveä.

2

Varo! Ajattele, että laipan kärki on ympyrä, jonka ylin neljännes ei saa osua puuhun upotusvaiheessa. Ketju katkeaa helpoiten, jos paino kohdistuu laipan kärjen yläosaan.

3

Pysy viivojen sisäpuolella. Ole varovainen, jotta et sahaa kohtia (X). Ne ovat ainoa asia, joka yhdistää jalat ja selkänojan toisiinsa.

4

Selkänojan (A) ja istuimen (B) välinen liitos on sahattu, ja nyt on aika tarkistaa, sopivatko osat yhteen. Jos niin on, piirrä merkit kiilan koloa varten. Kiila lukitsee osat toisiinsa.

5

Varmista, että osat painuvat tiiviisti toisiaan vasten. Tee sen jälkeen merkit kiilalle aivan selkänojan taakse. Reiän pitää olla noin 40x40 millin kokoinen.

6

Tee aluksi reikä ja tee vasta sen jälkeen kiila, joka sopii reikään. Ole varovainen tässä vaiheessa, sillä sahaa on vaikea pitää paikallaan. Tee samalla kiilanreikä takajalkaan.

7

Selkänojan kulma määrittää takajalan pituuden. Aseta tuoli kuten kuvassa ja päätä selkänojan kulma. Sen jälkeen voit mitata ja sahata takajalan.

8

Nyt osat pitää enää yhdistää. Lyö kiilat sisään ja nosta jalat ylös. Sen jälkeen viikinkituoli on valmis käyttöä varten. Voit sahata kiilat katkaisu­ ja jiirisirkkelillä, sillä pieniä osia voi olla vaikea tehdä moottorisahalla.

9

Jos haluat tehdä penkistä hienomman, voit muotoilla istuinosaa mukavammaksi kovertamalla sitä esimerkiksi kulmahiomakoneeseen sopivalla puulaikalla.

Materiaalit

Yksi lankku noin 290x40x4 cm

Erikoistyökalut

  • Kaiverruslaippa, teräketju ja ketjupyörä (hinta noin 150 euroa)
  • Suojavarusteet

Vie aikaa

3 tuntia

Hinta

Noin 200-300 euroa.

Vaikeusaste

Tässä projektissa käytännöllisyys on tärkeämpää kuin viimeistely. Työssä ei tarvita isoa työkaluarsenaalia, eikä liitosten tarvitse olla tiiviitä. Muista kuitenkin olla varovainen, kun kaiverrat puuta moottorisahalla.

Piirustus

Kaikki osat yhdestä lankusta

Kaikki osat yhdestä lankusta

Multimedia

Video

Näin käytät kulmahiomakonetta

Videolla näytetään, mitä kulmahiomakoneella voi tehdä ja miten sitä käytetään. Koneessa on paljon voimaa, joten sillä voi leikata kiveä, metallia ja betonia, Oikean laikan kanssa koneella voi leikata kaikkea alumiinista muoviin ja klinkkereihin. Kerromme kaiken koneen säätämisestä ja suojavarusteista, jotta voit työskennellä turvallisesti.

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Lisää samasta aiheesta Puutarhakalusteet