Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lukijoiden parhaat ideat:Rakenna ulkokeittiö

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun pihalla on keittiö, ruuanlaitto sujuu ulkotiloissa ja kesästä voi nauttia joka hetki. Tee Itsen idearikkaat lukijat ovat rakentaneet mainioita ulkokeittiöitä.

Ulkokeittiö pyykkikoreista

Ulkokeittiö on tehty kahdesta pyykkikorista, joiden väliin on asennettu grilli.

1. Hauska ulkokeittiö pyykkikoreista

"Kun halusimme ostaa uudet pyykkikorit, en raatsinut heittää vanhoja pois. Olin varma, että niille löytyisi myöhemmin käyttöä. Kesän tultua päätimme hankkia ulkokeittiön, mutta valmisratkaisut maksoivat mielestämme liikaa. Keksin hyödyntää kahta pyykkikoria ulkokeittiön rakentamiseen.

IDEA: Nappaa keittiö mukaan pihalle

Tein aluksi hiukan mittauksia ja pyysin apua tutulta metallimieheltä. Sen jälkeen työstin muutamasta ruostumattomasta teräslevystä pohjan, päällyslevyn ja altaan. Vanhat korien kannet sopivat sivupöydiksi, jotka voi nostaa ylös ja taittaa alas tarpeen mukaan.

Vasemmalla puolella säilytetään kaasupulloa ja oikealla puolella on ämpäri altaasta valuvaa poistovettä varten. Vesihana oli helppo liittää vesiletkuun. Näin saimme ainutlaatuisen ulkokeittiön lähes ilmaiseksi. L.J."

LUE LISÄÄ: Paras savustusuuni itse tekemällä

2. Upea ja helposti siirreltävä ulkokeittiö

"Löysin Tee Itse -lehdestä hyvän idean: rakensin painekyllästetystä puusta ulkokeittiön. Mielestäni pöytätaso oli todella hyvännäköinen, mutta tein siihen vielä pari parannusta. Ulkokeittiön moniosainen runko on koottu rimanpätkistä.

Pieniä osia oli mielestäni aivan liikaa maalattavaksi, joten maalasin vain lyhyet rimapätkät ja kulmat mustiksi. Näin rakenteesta tuli ilmavan raidallinen ilman sen monivaiheisempaa maalausurakkaa. Asensin pöytään pyörät, jotta sitä olisi helppo siirrellä.

Pyörät voi nostaa, jotta ne eivät ota maahan silloin, kun pöydän on pysyttävä paikoillaan, ja pöytä saa mieluiten olla kiinnitettynä ruuanlaiton aikana. Pöytälevyiksi käytin mustia synteettisiä lattialautoja. Ne ovat kätevät, sillä ne kestävät säässä kuin säässä.O.J."

Liikuteltava ulkokeittiö

Ulkokeittiössä on pyörät, joten sitä on helppo siirtää. Pyörät voi nostaa ylös ruuanlaiton ajaksi.

Liikuteltava ulkokeittiö

Puolet sivujen rimoista on maalattu mustiksi. Ne on myös jätetty lyhyemmiksi kuin muut sivun rimat, jotta ilma pääsee kiertämään eikä rakenne jää liian umpinaiseksi.

LUE LISÄÄ: Rakenna pitsauuni yhdessä viikonlopussa

3. Ulkokeittiö ylijäämäpuusta ja -laatoista

"Halusimme ulkokeittiön, koska grillaamme ja syömme usein ulkona. Rakensin ulkokeittiön ylijääneestä puutavarasta.

Rakensin ison pöydän, jossa on mdf-pöytälevy. Sahasin levyyn kaksi pyöreää reikää, joihin upotin kaksi pallogriliä. Pöytälevy on verhoiltu varastosta löytyneillä laatoilla.

RAKENNA ITSE: Laattapintainen pöytä ulkokeittiöön

Laattapintainen pöytä soveltuu mainiosti ruuanlaittoon. Rakensin sen alle laudoista hyllyn, joka lepää poikkirimojen päällä. Hyllyllä on tilaa esimerkiksi grillihiilille.

Kummankin grillin alle asetin pari sinkkiämpäriä, joihin tuhkat ja mahdolliset kekäleet saa siististi ja turvallisesti talteen. H.M."

Ulkokeittiö ylijäämäpuusta ja -laatoista

Ulkokeittiön ison pöydän runko rakennettiin ylijäämäpuusta, ja grillit upotettiin MDF-levystä tehtyyn pöytälevyyn, joka päällystettiin laatoilla.

4. Kätevä ulkokeittiö

"Halusimme pihalle keittiön, mutta kaupoista löytämämme ratkaisut olivat kalliita, joten rakensin ulkokeittiön itse. Löysin perusmallin piirustukset Tee Itse -lehdestä ja sovelsin niitä hiukan. Asensin ulkokeittiön alle pyörät, jotta sitä on helppo siirtää parhaiten sopivaan paikkaan.

KATSO MYÖS: Ruuanlaittoa taivasalla – ilman grilliä

Ulkokeittiösssä on pöytätilaa, kaasupoltin ja säilytyshyllyjä. Se on rakennettu lehtikuusesta ja koska taso on lakattu, se soveltuu hyvin pöytälevyksi. J.K."

Kätevä pyörillä liikkuva ulkokeittiö

Pyörälllistä pöytätasoa on helppo siirtää.

5. Keittiö ylijäämämateriaaleista

"Haaveilimme ulkokeittiöstä, mutta emme halunneet käyttää hankkeeseen paljon rahaa. Varastoista löytyi onneksi ylijäämämateriaaleja, joista keittiön saattoi rakentaa.

Keittiön rimarunko vuorattiin laudoilla. Pöytälevynä on pari isoa pihalaattaa.

Lisäksi meillä oli tallella vanha allas sekä sekoitin, jonka liitimme ulkohanaan, ja näin saimme ulkokeittiöön vettä. Lisäksi asensimme ulkokeittiöön kaasupullon grilliä varten. J.K."

Ulkokeittiö ylijäämämateriaaleista

Vesihana on liitetty ulkovesihanaan puutarhaletkun avulla. Ulkokeittiön kaasugrillin kaasupullo on sijoitettu niin, että se on helppo vaihtaa tarvittaessa.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Lukijoiden parhaat ideat:Rakenna ulkokeittiö
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin