Kesäkeittiössä on mukava laittaa ruokaa, kun ritilän korkeutta voi säätää.

Kesäkeittiössä on mukava laittaa ruokaa, kun ritilän korkeutta voi säätää.

Haaveiletko kesäkeittiöstä, jossa on mukava laittaa ruokaa pitkälle syksyyn asti? Esittelemme tässä jutussa käytännöllisen kesäkeittiön ja näytämme, miten rakennat sen itse. Kesäkeittiö koostuu perustuksista ja pöytälevystä, jonka päälle tehdään kaksiosainen matala tiiliseinä. Seinän toisessa päässä on grilli, toisessa päässä lasku- ja työskentelytilaa.

Kesäkeittiö tehdään valmiista osista

Suuri osa materiaaleista on tarkoitettu alunperin johonkin muuhun käyttöön kuin kesäkeittiön rakentamiseen. Pitkiä betonikiviä käytetään yleensä porrasaskelmina, mutta tässä niitä käytetään kesäkeittiön perustuksiin. 90 senttiä pitkät kivet asetetaan pystyyn, upotetaan maahan kaivettavaan kouruun ja valetaan kiinni betoniin. Kivet ovat tukevia ja nostavat pöytälevyn sopivalle työskentelykorkeudelle. Perustusten rakentaminen on nopeaa, sillä betonikiviä tarvitaan vain muutama.

Pöytälevy tehdään kolmesta kevytbetonipalkista, jotka on tarkoitettu seinään ovien ja ikkunoiden päälle. Palkit asennetaan vierekkäin perustusten päälle ja kiinnitetään betonikiviin laatoituslaastilla.

Betonikivet säästävät aikaa ja vaivaa, kun perustuksia ei tarvitse valaa alusta asti. Voit käyttää säästyneen energian tiiliseinien rakentamiseen ja ritilän urien sahaamiseen, jotta voit vaihdella helposti grilliritilän korkeutta.

Lataa tee se itse -ohjeet

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten rakennat kesäkeittiön. Saat materiaalilistan ja kesäkeittiön piirustukset. Kesäkeittiön rakentaminen ei ole vaikeaa, mutta perustukset pitää valaa huolellisesti, jotta isot betonikivet tulevat tarkasti pystysuoraan.

Näytämme, miten:

  • rakennat perustuksen
  • teet kesäkeittiön pöytälevyn

Lisäksi näytämme, miten viimeistelet kesäkeittiön eri tavoilla ja saat siihen lisäominaisuuksia.