Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Istut köynnösten ja kukkien peittämässä, ilmavassa huvimajassa, joka tarjoaa suojaa ja varjoa, mutta on niin avonainen, että näet puutarhan ja taivaan yhdellä silmäyksellä – voiko puutarhan ystävä enempää toivoa? Vihreitä seiniä ja vihreää haavetta kannatteleva runko on jo itsessään näkemisen arvoinen.

Huvimajan rakenne on mahdollisimman yksinkertainen: neliönmuotoista patiota kiertää kahdeksan pystytolppaa, ja joidenkin tolppien välissä on rakennetta vahvistamassa verkkoa, jota pitkin myös köynnöskasvien on hyvä kiivetä.

Persoonallinen pihan viherhuone

Huvimajan kattorakenne puolestaan on persoonallisen ilmeikäs pitkine kattoruoteineen. Katon keskellä on kahdeksasta kannattimesta koottu kruunu, joka kannattelee ilmassa lyhyttä keskitolppaa.

Huvimajan poikki ei siis kulje vaakasuoria kattopalkkeja, mikä tekee vaikutelmasta ilmavan ja eloisan. Maja on helppo rakentaa osista, kun valmistat ne näillä sivuilla annettujen ohjeiden mukaan.

Napsauta oikealla olevaa vihreää painiketta ja lataa artikkeli, jossa on yksityiskohtaiset rakennusohjeet. Niiden avulla saat puutarhaasi samalla kertaa sekä persoonallisen huvimajan että eloisan ja kauniin pergolan.

LUE LISÄÄ: Rakenna itse hieno huvimaja