Rullegræs anlæg græsplæne

Nopea nurmikko: Siirtonurmen istutuksesta menee vain pari viikkoa siihen, että nurmikolla voi jo kävellä.

Uuden nurmikon kylväminen vaatii kärsivällisyyttä. Siementen itäminen kestää pitkään, ja kaiken lisäksi linnut syövät suurimman osan siemenistä ennen sitä. Kun ruoho alkaa lopulta kasvaa, sen pitäisi kasvaa tarpeeksi vahvaksi, ennen kuin nurmikolla voi kävellä.

Jos et ehdi katsella ruohon kasvamista, siirtonurmi on ilmiselvä valinta. Siirtonurmifirma on tehnyt valmiiksi kovan työn: kylvänyt, lannoittanut sekä kasvattanut ruohon, jotta voit asentaa nurmikon pihallesi

Näin asennat siirtonurmen

Esivalmistelut tehdään samalla tavalla riippumatta siitä, istutetaanko pihalle siirtonurmi vai kylvetäänkö pihalle perinteinen nurmikko. Maa pitää kääntää ja kivet sekä rikkaruohot poistaa.

Siirtonurmen etu on, että nurmikkoa voi käyttää jo parin-kolmen viikon kuluttua istutuksesta. Nurmikolla voi leikkiä ja pelata jalkapalloa jo parin viikon päästä.

Rullegræs anlæg græsplæne

Siirtonurmea voi leikata helposti veitsellä

Rullat pyöritetään auki ja ruohokaistat istutetaan tiiviisti toistensa kylkeen. Rullien päitä ei limitetä toistensa yli, mutta vierekkäiset nurmikaistat limitetään kuten tiiliseinän tiilet.

LUE MYÖS: Milloin nurmikko pitää leikata?

Siirtonurmirullia ei saa venyttää, sillä ne kurovat itsensa takaisin muotoon ja nurmikkoon tulee reikiä. Kun koko piha on peitetty siirtonurmella, piha jyrätään ja kastellaan.

Siirtonurmi nostetaan tilauksen jälkeen

Siirtonurmi toimitetaan perille lavoilla. Ruoho nostetaan joka firmassa samanlaisilla koneilla, joten rullat ovat standardimittaisia. Rullien mitat ovat:

  • 40 cm leveä
  • 2,5 metriä pitkä
  • 1,5-2,5 cm paksu
  • Painaa 20-25 kiloa
Rullegræs anlæg græsplæne

Yhdessä rullassa on neliömetri nurmikkoa. Useimmilla lavoilla on nurmikkoa 50–60 neliölle.

Siirtonurmen voi tilata netistä. Varaudu muutaman päivän toimitusaikaan, sillä nurmi nostetaan maasta vasta sen jälkeen, kun tilauksesi tulee perille. Eri firmojen välillä ei ole kovin suuria hinta- tai laatueroja.

OPAS: Näin istutat maailmanluokan nurmikon