1. Yksinkertainen ja kestävä lintulauta

tee se itse -lintulauta

Tämän lintulaudan rakenne on yksinkertainen. Lauta koostuu tolpasta, joka sahataan kolmeen osaan. Osien väliin asennetaan kaksi sinkkilevyä, jotka on muotoiltu katoksi ja alustaksi. Osat kootaan yhteen kierretangolla ja mutterilla ja asetetaan tolpan nokkaan. Yksinkertaista ja tyylikästä.

Lintulaudan pitää olla helposti puhdistettava. Sen pitää myös tarjota jonkinlainen suoja kissoja ja petolintuja vastaan. Katos suojaa ruokaa myös sateelta, ja tolpan päälle nostettu lintulauta pitää jyrsijät loitolla ruuista.

RAKENNUSOHJEET: Yksinkertainen ja kestävä

2. Ykkösluokan lintulauta

tee se itse -lintulauta

Kaksi kaarevaa lautaa muodostavat fiksun rakenteen. Näyttää melkein siltä, kuin laudat nousisivat maasta.

Ikkunan alle pystytetty lintulauta tarjoaa linnuille ruokaa, mutta siitä on iloa myös ihmisille. Lintuja on mukava seurata ikkunan takaa lähietäisyydeltä. Linnut vierailevat laudalla koko talven, jos niitä ruokitaan säännöllisesti.

RAKENNUSOHJEET: Ykkösluokan linnuille

3. Kolmikerroksinen linnunpönttö

tee se itse -linnunpönttö

Tämän rakennelman kutsuminen linnunpöntöksi on melkoista vähättelyä. Linnunpöntön mitat ovat 50 x 50 senttiä, ja se on noin 85 senttiä korkea. Pienoistalo on tehty 9 ja 12 milliä paksuista vanerinpalasista, ja talossa on yhteensä 94 osaa. Koko asuinkompleksi on rakennettu savupiipusta pilkistävän, kahdeksanmillisen kierretangon ympärille.

Kottaraiset ovat laumasieluja, ja ne voivat pesiä aivan vierekkäin. Kottaraiset pesivät suurina parvina, joten rakensimme niille erillisten mökkien sijaan kerrostalon, jossa on 14 asuntoa.

RAKENNUSOHJEET: Kolmikerroksinen linnunpönttö

LISÄÄ INSPIRAATIOTA: Paljon upeita lintulautoja.