Liikuteltava ulkosuihku

Rakenna hieno ulkosuihku, jonka voit laittaa helposti ja nopeasti suosikkipaikkaasi terassille tai siirtää auringonpaisteen mukaan. Se on halpa, hauska ja helppo rakentaa! Saat meiltä ohjeet helposti aloitettavaan projektiin.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 päivää
Hinta
250 euroa

Johdanto

Ulkosuihkun ei tarvitse olla pysyvä, monimutkainen tai kallis. Näytämme, miten voit rakentaa mukavan pienen suihkunurkan, jota on helppo siirtää pihassa tai terassilla.

Suihkunurkkaan saadaan vettä puutarhaletkusta, joten sinun ei tarvitse murehtia uusien putkiasennusten kallista hintaa. Rakenne on yksinkertainen, ja jos haluat hyödyntää esimerkiksi aiempien projektien ylijäämämateriaaleja, tässä on oiva tilaisuus siihen. Voit toki myös hankkia kaiken tarvittavan lähimmästä rautakaupasta materiaalilistamme avulla.

Suihkunurkkausta on helppo siirtää ja kääntää.

Kätevä ja helppo liitäntä puutarhaletkuun.

Tolpanhattu suojaa puun päätyä ja viimeistelee tolpan kauniisti.

Projektiin ei myöskään tarvita paljon työkaluja - käsisaha, vasara ja ruuvinväännin riittävät pitkälle. Tässä on muutamia erilaisia vinkkejä ja niksejä, joista on varmasti hyötyä ennen aloittamista.

Näissä rakennusohjeissa on:

  • Vaihe vaiheelta etenevät ohjeet
  • Rakennuspiirustukset
  • Materiaalilista
  • Video

Ohjeet

01
Rakenna kaksi sivukehikkoa 2 Vaihe

Ensimmäinen vaihe on rakentaa kaksi sivukehikkoa ennen niiden ruuvaamista tolppiin.

Jos haluat naulata verhouksen kiinni, käytä galvanoituja nauloja, joiden halkaisija on pieni, esimerkiksi 1,7 x 40 milliä. Pidä vähintään 25 millin etäisyys päätyyn. Jos haluat mieluummin ruuvata verhouksen paikalleen, muista esiporata reiät. Muutoin laudat voivat haljeta.

1

Aloita merkitsemällä pystysuorat laudat (D). Jos verhous on 95 milliä leveä ja lautojen välinen etäisyys on 5 milliä, tee merkinnät rimoihin 100 millin välein, jotta laudat asettuvat oikein.

2

Asenna ensimmäinen, keskimmäinen ja viimeinen verhouslauta (B). Täytä sen jälkeen raot laudoilla. Muista naulata tai ruuvata lauta vähintään 25 millin päähän päädyistä, jotta lauta ei halkeile.

02
Aseta sivukehikot tolppiin 8 Vaihe

Kun olet tehnyt molemmat sivukehikot rimoista ja verhouslaudoista, pylväät ja tolpat kannattaa maalata ennen niiden yhdistämistä toisiinsa. Silloin saat lopputuloksesta tyylikkään ja maalattujen alueiden reunoista terävärajaiset.

Kun maali on kuivunut, ruuvaa sivut kiinni tolppiin ja asenna suihkuosat.

1

Maalaa sivut, tolpat ja ylälista (C). peittävällä puunsuoja-aineella. Voit jatkaa projektia, kun maali on kuivunut.

2

Aseta ensimmäinen sivukehikko ja tolpat (A) tasaiselle alustalle kokoamista varten. Käytä tarvittaessa puristimia osien pitämiseksi paikoillaan ruuvien kiinnittämisen aikana. Muista esiporata!

3

Seuraava sivukehikko asetetaan pystyasentoon tolpan (A) päälle ja ruuvataankiinni. Sivukehikon (B) ja tolpan (A) ulkopinnan on oltava samalla tasolla.

4

Nyt asennetaan viimeinen tolppa (A). Aseta taas kehikon ja tolpan ulkopinnat samalle tasolle.

5

Asenna lopuksi ylälista (C) pystysuuntaisten reunalistojen (D) päälle. Esiporaa ennen kuin ruuvaat listat kiinni neljällä 40 millin ruuvilla.

6

Asenna suihkutanko sivukehikon keskelle. Ota vinkki onkeesi ja asenna suihkutanko mahdollisimman korkealle.

7

Kierrä vesiletkun liitin kiinni suihkupäähän.

8

Kun liitin on asennettu suihkupäähän, vesiletkun liittäminen käy helposti.

03
Viimeistele pienet yksityiskohdat 2 Vaihe

Uusi ja upea ulkosuihku on valmis ja melkein valmis käytettäväksi. Nyt voit antaa suihkunurkalle viimeisen silauksen, kuten kiinnittää puutarhaletkun kaapelikiinnikkeillä ja suojata tolppien päädyt tolpanhatuilla.

Jos olet ajatellut sijoittaa ulkosuihkun pysyvästi terassille, voit harkita tolppien kiinnittämistä muutamalla vakauttavalla kulmaraudalla. Muista, että veden on valuttava pois terassilta. Vaihtoehtoisesti terassilaudat voi suojata muovialustalla ja viemäröinnillä.

1

Kiinnitä puutarhaletku kaapelikiinnikkeillä. Varmista, että kaapelikiinnikkeet ovat joko galvanoituja tai muovisia.

2

Kiinnitä jokaiseen kolmeen tolppaan hattu. Siten varmistat, etteivät sadevesi ja kaste pääse tunkeutumaan avoimiin päätyihin pilaamaan tolppia.

Materiaalit

Tolpat (A):
• 3 tolppaa, 70 x 70 mm, 175 cm

Verhouslaudat (B):
• 32 lautaa, 20 x 95 mm, 80 cm

Ylälistat (C):
• 2 rimaa, 18 x 70 mm, 80 cm

Pystysuuntaiset reunalistat (D):
• 4 rimaa, 21 x 45 mm, 159,5 cm

Lisäksi:
• Ruuvit 4,0 x 40 mm ja 5,0 x 60 mm
• 3 tolpanhattua
• Galvanoidut kaapelikiinnikkeet
• Peittävää puunsuoja-ainetta
• Suihkupää ja suihkutanko
• Letkuliittimet

Vie aikaa

2 päivää mukaan lukien kuivumisaika

Hinta

Noin 250 euroa.

Vaikeusaste

Materiaaleja tarvitaan vain vähän, ja ne ovat lisäksi helppokäyttöisiä. Mainio aloittelijan projekti!

Piirustus

Video

Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

Tällä videolla näytetään, miten säädät ja käytät sahaa oikein. Jiirisirkkeli on loistava työkalu lautojen ja lankkujen katkaisemiseen sarjatyönä. Sirkkelillä voi sahata suoraan, viistoon ja kallistetulla terällä. Voit sahata muun muassa puuta, metallia, kuitusementtiä ja laminaattia joko poikki tai tiettyyn syvyyteen asti.

Stoppari katkaisusirkkelille

Naulojen ja ruuvien oikea pituus

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutarha