Mihin vuodenaikaan nurmikko kannattaa kylvää?

Syksyllä, kun maa on vielä lämmin ja kostea. Se varmistaa, että siemenet saavat parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet. Ruoho alkaa kasvaa ennen talvea, eikä nurmikolla liikuta enää kovin paljon. Ruohon voi kylvää myös keväällä, mutta silloin siemenet saattavat kuivua ja palaa auringossa ennen itämistä. Sen vuoksi syksy on parasta kylvämisaikaa.

Kuinka pitkäksi ruoho pitää jättää, kun se leikataan syksyllä viimeisen kerran?

Ruohon pitäisi olla korkeintaan 4-5-senttistä ennen lumen tuloa. Jos ruoho jää pitemmäksi, homehtumisen todennäköisyys kasvaa huomattavasti.

Miten vuohenputkesta pääsee parhaiten eroon?

Vuohenputken kaikki juuret pitää saada pois maasta, jotta se ei kasva takaisin. Kasvilla on valtava juuristo, ja parisenttiset juurenpätkät voivat kehittyä uudeksi kasviksi. Sen takia vuohenputkien kasvualustaa ei saa missään tapauksessa jyrsiä, sillä se saa kasvin leviämään entistä villimmin. Vuohenputkesta pääsee parhaiten eroon, kun se kaivetaan pois kokonaisena.

Kannattaako pensasaita leikata tiettyyn muotoon?

Pensasaita kannattaa leikata siten, että se on kapea päältä ja leveä alhaalta. Ylöspäin kapeneva aita kestää paremmin ja varmistaa, ettei aita kaadu raskaan lumikuorman alla.

Milloin perennat kannattaa leikata?

Perennoja ei saa leikata liian aikaisin, jotta uudet versot eivät palellu pakkasessa. Kuolleet osat suojaaavat kasvia ja uusia versoja, joten anna niiden olla, kunnes yöpakkaset ovat varmasti ohi.

Kuinka syvään kuoppaan uusi kasvi pitää istuttaa?

Kuopan pitää olla kaksi kertaa leveämpi ja syvempi kuin ruukku, jossa kasvi on aiemmin ollut. Möyhi kuopan pohjalla oleva maa, jotta juuret juurtuvat kunnolla.

Pitääkö kuopan pohjalle laittaa lannoitetta?

Uuden kasvin alle ei saa laittaa lannoitetta tai kompostia, sillä ne ovat yksinkertaisesti liian väkeviä. Kompostia kannattaa sen sijaan laittaa maan pinnalle uuden kasvin juurelle, jotta ravinteet valuvat juuriin vähän kerrallaan.

Milloin kukkivat puut pitää leikata?

Kukkivien puiden leikkauspinnoista vuotaa paljon mahlaa, joten ne pitää leikata keskikesällä, kun on lämmintä ja kuivaa. Se vähentää puun lahoamisen vaaraa.

Mikä pensas kukkii ennen kuin tekee lehtiä?

Onnenpensaat kukkivat varhain keväällä. Vanhan neuvon mukaan ruusut ja hortensiat pitää leikata vasta, kun onnenpensas on kukkinut, jotta jäätymisen vaara pienenee.