Ennen kaikkea istutettavalla puulla on oltava muutama vahva juuri. On myös oltava paljon aivan pieniä juuria, sillä juuri niiden välityksellä puu ottaa happea, vettä ja ravinteita. Jos puussa ei ole kunnon juuria, se pitää vaihtaa tai hankkia jotain muuta.

On myös tärkeää, ettei istuta puuta liian syvälle, sillä silloin juuret eivät saa tarpeeksi happea. Puuta ei pidä istuttaa syvemmälle kuin että juuret juuri ja juuri peittyvät, vaikka puu ei heti olisikaan erityisen tukevasti paikallaan.

Puuta ympäröivä multa pitää kuohkeuttaa, niin että puun juuret pääsevät helpommin haarautumaan. Siksi puun ympärille kaivetaan kuoppa, jonka säde on noin puoli metriä. Myös kuopan syvyyden on oltava noin puoli metriä, ja sen pohja pitää muokata kuohkeaksi.

Kun multa on kuohkeaa, se pannaan takaisin kuoppaan, niin että puu tulee sopivalle korkeudelle, ja juuret peitetään sitten mullalla. Kun kuoppaa täytetään, multa poljetaan kevyesti tiiviimmäksi puun ympäriltä.

Lopuksi puun ympärille tehdään pieni painanne. Se toimii eräänlaisena vesimaljana, joka auttaa vettä kerääntymään puun luo. Puu nimittäin tarvitsee aluksi melko paljon vettä.

Maan on oltava kosteaa, ja kesällä puu tarvitsee noin ämpärillisen vettä päivässä. Puun juuret eivät ulotu kovin syvälle, ja siksi puu ei seiso erityisen tukevasti paikallaan. Se kannattaakin sitoa kiinni tukiköydellä. Näiden neuvojen avulla puu kasvaa ja voimistuu nopeasti.