Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puukehikko loviliitoksilla

Tulosta Tallenna artikkeli

Tässä puuseppä näyttää, miten puukehikko syntyy muutamassa minuutissa. Kiinnitykseen voi käyttää heloja, nauloja tai ruuveja.

Tämä laatikon mitat ovat 80 x 140 cm. Laatikko tehdään kyllästetystä puusta. Tässä sahataan 8 kappaletta 80 cm:n pätkiä ja sitten 8 kappaletta 140 cm:n pätkiä. Kehikko pysyy kasassa loviliitoksilla. Ajan säästämiseksi lautoja sahataan kahdeksan kappaletta kerralla.

Aloitetaan pitkistä laudoista. Aseta laudat vierekkäin kohdakkain ja kiinnitä yhteen muutamalla puristimella. Piirrä kahteen ylimpään lautaan merkki 5 cm:n päähän päästä. Tee siitä 5,5 cm päähän toinen merkki. Tee päätyn merkki 2 cm:n kohdalle.. Säädä sahanterä 2 cm:n syvyyteen. Ja sitten sahaamaan.

Tässä käytetään pyörösahaa, jota ohjataan ohjauslevyn avulla. Tässä sahataan 2 cm syviä uria puolen sentin välein. Sitten puuaines irrotetaan taltalla niin, että sen tasainen puoli on ylöspäin. Puuaineksen voi irrottaa myös vasaralla ja vain viimeistellä taltalla. Nyt on kahdeksaan pitkään lautaan sahattu toisen puolen urat.

Ota kaksi pois ja sahaa loppuihin kuuteen urat toisellekin puolelle. Kahteen lautaan ei tehdä uria toiselle puolelle, koska ne tulevat laatikon päällimmäisiksi. Kuusi muuta sahaan samalla tavalla kuin edellä. Kun kaikki 8 pitkää lautaa on sahattu, on siis kahdessa ura vain toisella puolella ja kuudessa kummallakin puolella.

Sahaa 8 lyhyttä samalla tavalla, ja niistäkin kaksi sahataan vain toiselta puolelta. Sitten kehikko pitää vain koota ja se sujuu käden käänteessä. Tällä yksinkertaisella loviliitoksella on helppo rakentaa juuri halutun pituisia, levyisiä ja korkuisia kukkalaatikoita, hiekkalaatikoita ja avokomposteja.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Puukehikko loviliitoksilla
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin