Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kestävä kasvilava - käyttöikä 20 vuotta!

Tulosta Tallenna artikkeli

Oletko kyllästynyt kasvilavoihin, jotka lahoavat muutamassa vuodessa? Tämä kasvilava on tehty huoltovapaista materiaaleista, ja se kestää vähintään 20 vuotta.

Kohopenkki ja terästolpat.

Tämä kasvilava rakennetaan kestopuusta, betonista, teräsputkista, kuitusementistä ja raudoitusverkosta. Kaikki materiaalit pidentävät kasvilavan käyttöikää.

Kohopenkki ja terästolpat.

Tämä kasvilava rakennetaan kestopuusta, betonista, teräsputkista, kuitusementistä ja raudoitusverkosta. Kaikki materiaalit pidentävät kasvilavan käyttöikää.

Kasvilavan materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä lava täytetään kostealla mullalla. Materiaalit kestävät sitä pitempään, mitä paremmin ne kestävät kosteutta.

Tämän kasvilavan rakentamiseen on käytetty puutolppia, mutta ne pidetään irti maasta galvanoiduilla terästolpilla. Terästolppien keskelle on hitsattu teräslevyt kuitusementtilankkujen kiinnittämistä varten. Ne kestävät hyvin kosteutta. Puutolppien väliin on asennettu galvanoitua raudoitusverkkoa köynnöskasvien kiipeilytelineeksi.

Haluatko nähdä lisää erilaisia kasvilavoja ja kohopenkkejä? Olemme koonneet kaikki kasvilavojen tee se itse -ohjeet tänne.

VIE AIKAA

 • Noin 3–4 päivää.

HINTA

 • Tämä kohopenkki maksoi noin 900 euroa.

MATERIAALIT

 • Painekyllästettyjä tolppia, 100x100 mm
 • Nelikulmaisia teräsputkia, 100x100 mm (ostetaan pajalta ja galvanoidaan teräslevyjen hitsauksen jälkeen)
 • Kuitusementtilevyjä, 10x190x3600 mm
 • Betonikiviä, 100x100 mm
 • Galvanoitua raudoitusverkkoa
 • Kansiruuveja + muttereita

ERIKOISTYÖKALUT

 • Sähköhöylä
 • CO2 -hitsausvälineet
 • Kulmahiomakone ja timanttilaikka

Näin rakennat kohopenkin

1. Pura pihalaatat pois kohopenkin kohdalta. Leikkaa teräsputket sopivan mittaisiksi ja asenna ne kohopenkin nurkkiin tiivistetyn murskeen päälle. Puutolpat asennetaan onttoihin teräsputkiin, jotta tolpat pysyvät irti maasta ja ovat suojassa kosteudelta. Tolpat siistitään sähköhöylällä, jotta ne mahtuvat teräsputkien sisälle.

2. Kiinnitä kuitusementtilankut nurkissa oleviin teräsputkiin. Jokaisen tolpan keskelle hitsataan noin 10 senttiä leveä teräslevy kuitusementtilevyjen kiinnittämistä varten. Lankkuihiin porataan valmiit reiät, ja lankut kiinnitetään teräslevyihin litteäkantaisilla kansiruuveilla. Nurkkatolppien ympärille asennettavat betonikivet leikataan sopiviksi kulmahiomakoneella ja timanttilaikalla. Lisäksi muutama kivi sahataan tolpanhatuiksi lyhyiden tolppien päälle.

3. Maalaa kuitusementtilankkujen sisäpuoli sokkelimaalilla, jotta kosteus ei imeydy lankkuihin. Kohopenkki jaetaan kuitusementtilevyillä pieniin osastoihin, jotka täytetään erilaisella maalla. Joissakin osastoissa levyt asennetaan vain kohopenkin yläosaan.

4. Leikkaa valuverkot korkeiden tolppien väliin. Poraa tolppien kylkiin reiät valuverkon sivujen kiinnittämistä varten. Valuverkon alareuna kiinnitetään kahden kuitusementtilevyn väliin.

5. Täytä kohopenkki maalla. Kohopenkin eri osastot sopivat erilaisessa maassa viihtyville kasveille. Tämän kohonpenkin osastoissa on sopivaa maata sekä vaativille ruusuille ja happamassa maassa viihtyville kasveille.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Kestävä kasvilava - käyttöikä 20 vuotta!
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin