Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rakenna jäteastioille komea suoja

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Isot muoviset jäteastiat eivät yleensä kaunista pihaa. Nyt saat ohjeet jäteastiat piilottavaa suojaa varten. Se on helppo rakentaa, ja kun suoja on valmis, astioiden tyhjentäminen on vaivatonta.

Vaikeusaste
Hinta
Noin 120 €

Johdanto

Nyt jäteastiat ovat piilossa, mutta ne on yhä helppo käydä hakemassa pois ja tyhjentämässä.

Ohjeet

Kokoa sivut, aseta tolpat pilarijaloille

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Suojan takasivu ja kaksi sivua rakennetaan samalla tavalla: pystylaudat kiinnitetään ylä- ja alareunan vaakalautojen väliin. Sivut kiinnitetään tolppiin, jotka asennetaan pilarijalkoihin.

Sekä tolppien että sivujen korkeus on määritelty niin, että se sopii kul-marautoihin, jotka kiinnitetään neljän pilarijalan esiporattuihin reikiin (kts. kuva 5). Määritimme tolppien ja sivujen korkeuden otta malla mitat kulmarautojen alareunasta.

1

Mittaa jäteastiat. Nämä jäteastiat voidaan asettaa kuuden 35 x 35 cm:n laatan päälle. Suojan tulee olla leveämpi ja syvempi, sillä lattojen sivulle pitää jäädä tilaa pilarijaloille.

2

Sivulaudoitus (B) halutaan pitää irti maasta, jotta lautojen päädyt ovat paremmin suojattuja. Tämän vuoksi käytämme 45 mm:n palikkaa, kun mittaamme sivuja.

3

Kokoa kehikko. Ota ristimitat kehikon kulmasta kulmaan. Kun molemmat mitat ovat yhtä pitkät, sivut ovat suorakulmaiset ja kehikko voidaan kiinnittää yhdellä ruuvilla jokaisesta kulmasta.

4

Työnnä sivujen laudat (B) paikoilleen. Kun lautojen väliset raot ovat yhtä suuret, sivu voidaan koota. Kiinnitä jokainen liitos kahdella 4,2 x 55 mm:n ruuvilla.

5

Kiinnitä tolppa (A) pilarijalkaan. Aseta kahteen esiporattuun reikään 8 x 50 mm:n kansiruuvit, mutta muista esiporata niille reiät. Kulmarauta asennetaan yläreikään.

6

Yhdistä sivu ja tolppa. Kokeilemme asennusta työpöydällä, jotta voimme tehdä vaa-kalautoihin (C) merkinnät kulmaraudoille.

7

Tee vaakalautoihin (C) upotukset kulma-rautoja varten niin, että kulmarauta voi myötäillä tolpan alareunaa. Kiinnitä kulmarauta 4,2 x 55 mm:n ruuveilla.

Rakenna ovet ja kokoa suoja

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Ovet ovat helppoja, eikä niiden tarvitse kestää kovin suurta alaspäin kohdistuvaa kuormitusta, joten riittää, että työstämme oviin yksinkertaisen rakenteen ilman perinteisiä vinotukia (Z-lautoja). Asennamme oviin kuitenkin vaakalaudat (45 x 70 mm), joihin pystylaudat kiinnitetään kahdella tai kolmella ruuvilla.

Kun ovet ovat valmiit, kolme sivua kootaan 4,2 x 55 mm:n ruuveilla ja kulmaraudoilla.

1

Asenna oven osat. Kun ne on sijoitettu oikein, neliömäinen ovikokonaisuus voidaan kiinnittää 4,2 x 55 mm:n ruuveilla jokaises-ta kulmasta ja asentaa verhoilulaudat (B) päälle.

2

Aseta molemmat ovet työpöydälle vierek-käin. Näin voit mitata, kuinka suuri rako jää ovien väliin ja sivuilla ovien ja tolpan väliin.

3

Kiinnitä sivut tolppiin (A) niin, että ne myötäilevät ylälinjaa. Voit tehdä tämän ruuvaamalla ruuvit viistoon - kaksi ruuvia joka liitokseen. Käytämme jälleen 4,2 x 55 mm:n ruuveja.

4

Kiinnitä suojan sisäpuolelle kulmarauta sekä ylä- että alaosaan. Ne vahvistavat suojan rakennetta.

5

Kokoa suoja. Se on kuitenkin yhä liian epävakaa siirrettäväksi. Tuemme U-mallista suojaa väliaikaisesti kahdella vaakalaudalla suojan ylä- ja alareunasta.

6

Nosta suoja sille tarkoitetulle paikalle ennen kuin kaivat kuopat neljälle pilari-jalalle. Ne voi iskeä löyhään maaperään, mutta me kaivamme 70 cm syvät kuopat.

Aseta suoja paikalleen

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Kuopat on kaivettu ja suoja nostettu paikalleen. Nyt se pitää saattaa vaateriin molempiin suuntiin.

Kun jätesuoja seisoo oikein, levitämme alustalle soraa, sepeliä ja laattoja, jotta astiat seisovat vakaasti. Tämän vuoksi ovet asennetaan paikoilleen ja päällyslaudat kiinnitetään suojan yläosaan vasta tässä vaiheessa.

1

Käytämme lyöntipalik-kaa, kun naputtelemme suojaa paikalleen. Kun suoja on vaaterissa. neljän pilarijalan ympärillä oleva maa tampataan tiiviiksi.

2

Kiinnitä ovet puristimilla oikeaan kor-keuteen. Ovien takana olevat vaakalaudat takaavat, että ovet tulevat oikealle korkeudelle. Tarkistamme, että ovet ovat vaa-terissa ja niiden sivuilla on yhtä paljon ilmaa.

3

Kiinnitä kahden oven saranat. Kiinni-tämme saranat ensin tolppaan ja sen jälkeen oviin.

4

Yläreunaan asennetaan päällyslaudat (D ja E). Ne viimeistelevät suojan ilmeen ja suojaavat verhoilulautojen päätyjä. Päällys-laudat ovat 45 x 95 mm, ja ne kiinnitetään 6 x 100 mm:n ruostumattomilla ruuveilla.

Materiaalit

 • Tolpat (A) 70 x 70 mm:n mäntyä
 • Laudoitus (B) ja vaakalaudat (C) 22 x 95 mm:n mäntyä
 • Ovien päällyslaudat ja vaakalau-dat (D) 45 x 70 mm:n mäntyä
 • Päällyslauta (E) 45 x 95 mm:n mäntyä
 • Kansiruuveja 8 x 50 mm
 • Ruostum. ruuveja 4,2 x 55 mm ja 6 x 100 mm
 • Pilarijalat, saranat ja myrskyhaka
 • Kulmarautoja

Vie aikaa

Hinta

Noin 120 €

Vaikeusaste

Kiinnitykset pilarijalkojen ympärillä on tehtävä huolella. Muut työ-vaiheet ovat helppoja.

Piirustus

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus

Video

TYÖKALUT: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

Tällä videolla näytetään, miten säädät ja käytät sahaa oikein. Jiirisirkkeli on loistava työkalu lautojen ja lankkujen katkaisemiseen sarjatyönä. Sirkkelillä voi sahata suoraan, viistoon ja kallistetulla terällä. Voit sahata muun muassa puuta, metallia, kuitusementtiä ja laminaattia joko poikki tai tiettyyn syvyyteen asti.

VINKIT: Stoppari katkaisusirkkelille

TYÖKALUT: Näin käytät monitoimityökalua

Videolla esitellään työkalun kätevät toiminnot ja tarvikkeet, joilla voi sahata, veistää, lyhentää, jyrsiä ja hioa paikoissa, joihin muut työkalut eivät mahdu. Konetta voi käyttää muun muassa puun, muovin, metallin ja laattasaumojen kanssa.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Rakenna jäteastioille komea suoja
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin