Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Istutuspöytä

Jokaiselle tavaralle on istutuspöydällä oma paikkansa. Pöydän alla olevalle hyllylle sopivat esimerkiksi multasäkit ja ruukut.

Sopivan kokoisesta ja juuri oikean korkuisesta istutuspöydästä on iso apu ruukkukasvien istuttamisessa ja huonekasvien multien vaihtamisessa.

Neuvomme tässä jutussa, miten rakennat itsellesi kätevän ja säätä kestävän istutuspöydän. Pöydän rakentaminen on nopeaa ja helppoa, ja siihen tarvittavat materiaalit voi ostaa edullisesti lähimmästä rautakaupasta. Lisäksi pöytä näyttää niin hyvältä, ettei sitä tarvitse raivata pois silmistä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Työtaso tehdään kuusi senttiä paksuista, 30x60 sentin kokoisista betonilaatoista. Betonilaatat ovat todella kovapintaisia, ja ne kestävät hyvin sekä vettä, iskuja että multaa. Lisäksi laatat ovat halpoja. Tähän pöytään käytetyt laatat maksoivat vain noin 20 euroa.

Tilava istutuspöytä

Työtason ympärillä on mukavasti laskutilaa, ja multasäkit, ruukut sekä työvälineet mahtuvat helposti oikeille paikoilleen. Työvälineet voi ripustaa koukkuihin, ja erilaiset työkalut ja apuvälineet sujahtavat kätevästi työtason alla olevalle hyllylle.

Isojen ruukkujen nosteleminen on raskasta, joten istutuspöydän päädyssä on alempana pieni työtaso, jolle painavat ruukut on helppo nostaa.

Pöydän runko on tehty järeästä, laattoihin sopivasta puusta. Voit halutessasi rakentaa pöydän myös kestopuusta, jotta siitä tulee vieläkin kestävämpi.

Rakennusohjeissa näytetään istutuspöydän rakentaminen vaihe vaiheelta. Katso muun muassa, miten istutuspöydän rungon osat sahataan ja kootaan yhteen. Katso myös, miten teet hyllyistä niin lujat, että ne kestävät isojen ruukkujen painon.