Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Puutarhan tai pihan ilmeen muuttamiseen ei aina vaadita valtavaa urakkaa. Tältä pihalta löytyi huomaamattomaksi jäänyt viehättävä kulmaus, jonka nyt muutamme yllättävän pienin keinoin ja vähällä rahalla hyvin toimivaksi oleskelutilaksi.

Aloitamme perustan muokkaamisesta. Sen sijaan, että yrittäisimme istuttaa alueella nurmikon, jota on jatkuvasti hoidettava ja siistittävä tai työstäisimme laatoituksen tarkasti oikaistuine sorakerroksineen, valitsemme ehkä maailman helpoimman päällysteen: sepelin. Poistamme ruohikkoa pienen lapionpiston syvyyteen asti ja levitämme kerroksen sepeliä suodatinkankaan päälle.

LUE LISÄÄ: 11 ulkovalon kuvagalleria

Kukat laatikoihin

Tämän jälkeen on kukkien vuoro, sillä harmaa sepelipinta vaatii toki rinnalleen hieman kukkia ja yrttiruukkuja. Rakennamme muutamia todella yksinkertaisia kasvilaatikoita, jotka voi helposti sovittaa paikoilleen sitten, kun kasvit on istutettu. Laatikot vuorataan muovilla ennen kuin ne täytetään, jotta multa ei siivilöidy laatikoista ulos ja päällysteelle.

Kulmaus aidataan kevyillä säleiköillä, jolloin tilasta syntyy rehevä ja mukava oleskelupaikka. Tolppaväleissä on yksinkertaiset kehikot, joihin on asennettu listoja puristukseen niin, että ne muodostavat kaaria.