Hiiligrilli kuuluu kivikauteen... Tottakai valintasi on kaasugrilli!

1. AIKA

Kaasugrilli lämpenee 300-asteiseksi viidessä minuutissa. Grilliruoka ei ole enää pelkkää pyhäpäivien ylellisyyttä: vaikka tulisit myöhään kotiin töistä, voit rauhassa sytyttää grillin ja ruoka on pian valmista.

2. LÄMPÖ

Kaasugrillin lämpötilan voi säätää tarkalleen haluamakseen. Voit valmistaa ruokaa hitaasti pienemmällä tulella tai grillata tulisella lämmöllä; säätö on yhdestä ranneliikkeestä kiinni. Jos kaasugrillissä on useita polttimoita, paistoliekin säätäminen on helppoa ja eri ruokalajeille voi säätää omat lämpötilansa.

3. HINTA

Kaasugrillin nopea lämpeneminen säästää polttoainekustannuksia, ja kun ruoka on valmista, grillin voi sammuttaa samantien. Kaasua kuluu siis vain välttämätön määrä, ja se on edullisempaa kuin polttobriketit tai puuhiilet, joten mitä enemmän grillaat, sitä enemmän säästät

4. YMPÄRISTÖ

Hiilibriketin käyttäjät tietävät, kuinka sankka savu sytytyksestä seuraa. Kaasun polttamisesta ei synny savua sytytysvaiheessakaan, ja sen polttaminen on kaikkiaan brikettejä tai hiiliä siistimpää. Sekä naapurit että ympäristö kiittävät.

5. MAKU

Tämä aihe jakaa mielipiteet. Käsi sydämelle: moniko pystyy erottamaan, onko ruoka valmistettu kaasu- vai hiiligrillissä? Puuhiilet antavat ruualle oman erityisen savuarominsa, mutta useimmassa hiiligrillissä taidetaan polttaa brikettejä. Modernit kaasugrillit on lisäksi rakennettu siten, että niissä syntyy hallittu määrä savua antamaan ruualle oikeaa grilliaromia.

KATSO MYÖS: 5 syytä valita hiiligrilli