Tässä puuseppä näyttää kolme erilaista sahaustapaa, jotta sadevesi valuisi pois laudan päältä.Yksinkertaisin ratkaisu on sahata lautojen päät 45 asteen kulmassa. Mitat piirretään suorakulman avulla. Toinen varsin suosittu ratkaisu on sahata lautojen päät teräviksi. Sahauskohta piirretään suorakulman avulla 45 asteiseksi.

Lautojen päät voi sahata myös pyöreiksi.Merkitse ensin sahauskohta poikittain laudan päälle. Pyöristetun pään voit piirtää esimerkiksi spraypullon avulla. Piirrä kaari niin, että se osuu sivujen kohdalla poikkiviivaan.Ja sitten vain sahaamaan. Käsisahallakin työ sujuu, mutta jos käytössä on katkaisusirkkeli, se on paljon joutuisampaa. Useinhan sahattavana on melkoinen määrä laudanpäitä.

Huomaa, että pala sahataan koko laudan leveydeltä.Terävän kärjen voi myös sahata katkaisusirkkelillä, mutta puuseppä näyttää, miten se sujuu oikein kätevästi myös käsisahalla. Terävähampaisella käsisahalla syntyy kaunein lopputulos.

Pyöristetyn pään sahaamiseen sopii vain pistosaha.Jos mahdollista, kannattaa käyttää hienoa terää mieluummin kuin karkeaa. Ohuella terällä on helpompi saada aikaan kaunis kaari. Näin sahatuilta aitalaudoilta vesi valuu pois. Valitse niistä omaan makuusi ja tyyliisi parhaiten sopiva.