Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Kivikori: Isot luonnonkivet sulautuvat ympäristöön. Koreissa ei ole kantta, joten kivet näkyvät tavallista paremmin.

Isot luonnonkivet sulautuvat ympäristöön. Koreissa ei ole kantta, joten kivet näkyvät tavallista paremmin.

Oletko kuullut kivikoriaidoista? Tai nähnyt niitä omin silmin? Mielikuvat eivät välttämättä vastaa todellisuutta, sillä useimmat kivikoriaidat ovat korkeita ja kapeita seinämiä, jotka eivät muistuta jykeviä luonnonkivimuureja.

Kivikoriaidan rakentaminen on helppoa, koska rakentamiseen tarvitaan lähinnä sinkittyä teräsverkkoa ja kiviä. Markkinoilla on valmiita kivikoreja, joita voi yhdistellä ja pinota päällekkäin. Teräsverkosta voi väännellä sopivia koreja myös itse, ja maanrakennusfirmat toimittavat kiviä tontille asti.

Kuinka paljon kivikoriaita maksaa?

Verkkokaupoissa on varsin laaja valikoima erilaisia kivikoreja. Kivikorit myydään ilman kiviä. 30x30x100 sentin kokoinen kivikori maksaa noin 35 euroa. Tonnin suursäkki luonnonkiviä maksaa noin sata euroa.

Voiko kivikoriaidan rakentaa itse?

Voit ostaa sinkittyä teräsverkkoa ja väännellä siitä koreja. Liitosten pitää kuitenkin olla erittäin lujia, jotta ne kestävät satojen kilojen painon. Valmiit kivikorit on helppo lukita kiinni toisiinsa kätevillä tukilangoilla.

Millaisia kiviä aitaan tarvitaan?

Voit käyttää mitä tahansa kiviä. Päätä ensin kivien koko ja valitse verkko sen mukaan, jotta kivet eivät valu ulos. Voit käyttää halpoja luonnonkiviä tai täyttää korit kalliimmilla graniittikivillä.

Katso, miten rakennat aidan kivikoreista.

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten rakennat aidan kivikoreista. Kivikorit on helppo koota, mutta korien täyttäminen on raskasta. Tässä jutussa rakennetaan kivikoriaita uuden puuterassin ympärille. Lopuksi kivikorien päälle asennetaan laudat, jotta aidan päällä on hyvä istua.

Käymme läpi, miten:

  • tee kivikoreille pohjan
  • liität kivikorit yhteen
  • asennat kivikorit paikoilleen
  • täytät korit kivillä