Näihin kahteen tolppaan on sahattu viisto pää, mutta niihin pääsee silti aina imeytymään hiukan vettä. Kun tolpan päähän pannaan pieni hattu, vesi ei pääse sen sisään lainkaan. Ota vinosta tolpanpäästä mitta ja lisää siihen 1 cm niin, että hattu ulottuu joka puolelta 1 cm:n tolpanpään ulkopuolelle.

Hatun voi valmistaa kovasta terassipuusta, joka pitää kosteuden poissa vielä tehokkaammin. Mitta viedään siirtokulman avulla katkaisusirkkeliin ja sahataan pieni hattupala molemmista päistä 45 astetta jiiriin. Nyt mitataan hatun kiinnitysruuvien paikat. Puuseppä päättää kiinnittää ruuvit vierekkäin hatun keskelle.

Ruuvien pituuden pitää olla kolme kertaa hattukappaleen leveys. Jos käytetään torx-ruuveja kuten tässä, ne on helppo irrottaa ja vaihtaa hattu uuteen sitten, kun se ei enää ole kunnossa tai jos haluaa muuteen vain vaihtaa hatun uuteen. Kun terassilautapala asennetaan urapuoli alaspäin, niin vesi valuu siitä paremmin pois. Samalla pylvään pää tuulettuu, kun lauta ei kosketa sitä koko matkalta.

Seuraavaksi puuseppä mittaa toisen pylvään kaksi viistoa pintaa ja siirtää mitat 100 x 19 mm:n mäntylautaan. Tällaisia paloja tarvitaan kaksi kappaletta, kumpikin 2 cm pidempiä kuin pylvään viistot pinnat.

Katkaisusirkkeli säädetään siirtokulman avulla haluttuun kulmaan.Siirtokulmaa käyttämällä voi olla varma, että jiirikulma menee täsmälleen oikein. Kaksi kappaleta sahataan kummastakin päästä jiiriin.

Nyt on hattu valmis ruuvattavaksi tai liimattavaksi ulkokäyttöön tarkoitetulla puusepänliimalla. Metallisen tolppahatun voi ostaa valmiinakin, mutta itse tehty on edullisempi ja hauskemman näköinen.