Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ajotie betonista ja graniitista

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun talo on komea yli satavuotias rapattu kivitalo, ei sen tasaisen harmaalle betonikiveykselle tee mieli edes parkkeerata. Kivistä ja laatoista koostuvan erikoisen päällysteen työstäminen ei kuitenkaan vaadi sen suurempaa vaivaa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
5 päivää
Hinta
1000 euroa

Johdanto

Jos asuu hienossa, yli sata vuotta vanhassa valkoiseksi kalkitussa talossa, jossa on punaiset kattotiilet ja valkoiset pienat ikkunoissa, perheen auton pysäköiminen tasaiselle harmaalle betonikiveykselle ei juuri komista näkymää.

Toisaalta pihakiveyksen rakentaminen pelkästään graniittikivistä vaikuttaa useimmista liian kunnianhimoiselta ja kalliilta ratkaisulta. Pihassa ja puutarhassa on helppo leikkiä pienten graniittikivien kanssa, mutta kuormitukselle joutuva ajotiealue muodostaa täysin oman lukunsa.

Kuvan ratkaisu, jossa on hyödynnetty keskisuuria betonilaattoja, jotka on asennettu lohkottujen graniittikivien ”verkkoon”, sopii hyvin klassisen talon ilmeeseen. Asennustyö onnistuu hyvin myös niiltä, jotka eivät tee kivipäällystetöitä työkseen. Työ helpottuu, kun tehdään ensin kunnollinen kantava murskealusta, oikaistaan pinta ja asennetaan laatat hienommalle murskeainekselle.

Ohjeet

Tiivis alusta

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Vaikka ajotiestä on näkyvillä vain upeat laatat ja lohkokivet, onnistuneen pääl-lysteen teko alkaa paljon syvemmältä pinnan alta: hyvä pohjatyö takaa hienon kuormitusta kestävän pinnan.

Ensin on poistettava kaikki multa-maa, jotta alusta voidaan tehdä puh-taalle, vakaalle pohjalle. Sitten asennetaan 15 cm:n kerros erikokoista murske-soraa eli kantava murskekerros. Sen pin-nan pitää olla lähes yhtä tasainen kuin päällysteenkin, ja siinä on jo huomioi-tava sadevedet pois johtava kaato. Hie-nomman ja vähemmän vakaan tasoite-kerroksen korkeudeksi jää lopulta itse asiassa vain muutama senttimetri.

1

Kaiva puhtaaseen maahan. Ensin poistetaan vanhat laatat. Poistettavaa maata ja vanhoja laattoja varten pitää olla suunnitelma - ja mielellään kontti ainesten poiskuljetusta varten. Erittele laatat, sora ja maa, jotta ne voidaan kierrättää.

2

Jo nyt pitää huomioida tuleva päällipinta. Maan ja kasvien poistamisen lisäksi luomme tilaa 70 mm paksuille laatoille, 30 mm:lle asennushiekkaa ja 15 cm:lle kantavaa mursketta. Pohjan pitää olla kunnossa, jos halutaan selvitä ilman pohjamursketta.

3

Pohjalle levitetään paksu kerros kantavaa mursketta. Se muodostaa vankan pohjan - mutta vain niin kauan kuin se pysyy kuivana. Murskekerroksen pinta oikaistaan ja siihen työstetään 2-3 %:n kaato sadeveden ohjaamista varten.

4

Murskekerros tärytetään isolla levytäryttimellä. Terassin tekoon riittää pienempikin laite, mutta autotietä varten tarvitaan vähintään 130 kg:n tärytin. Valmiin murskekerroksen tulee asettua 10-11 cm päällystekerroksen pintaa alemmaksi.

5

Tasoitushiekka levitetään ohuesti ja tärytetään kevyesti. Arvioimme lohkokivien vaatimaksi kerrospaksuudeksi 3 cm ja lisäämme tähän vielä pari millimet-riä ennen kuin kostutamme pinnan kevyesti ja tärytämme sen 70 kg:n täryttimellä.

Pinta oikaistaan

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Jos työstää ensimmäistä päällystettään, tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana. Nyt nimittäin asennushiekkakerros oi-kaistaan tarkasti, jotta laatat saadaan juuri oikealle tasolle jo asennusvaihees-sa (pois lukien se pinnan painuma, mikä tapahtuu, kun pinta lopuksi tärytetään).

Hiekkaa on lähes mahdotonta saada tasattua pelkästään silmämitan ja vesi-vaa’an avulla. Tähän on onneksi ole-massa niksi. Aseta kaksi vesiputkea rinnakkain sille tasolle, jolle hiekka tasoite-taan. Kaiva putket hieman pinnan si-sään. Paina niitä laudalla kunnes lauta osuu putkiin ja lanaa liika hiekka pois säilyttämällä laudan kontakti putkiin.

1

Kaksi vesiputkea kaivetaan hiekkaan. Niille tehdään ura lapion kahvalla. Hiekan pitää jäädä niin korkeaksi, että koko pinta voidaan silottaa ilman, että siihen muodostuu kuoppia. Putkien välin pitää olla hieman lautaa lyhyempi.

2

Putket asetetaan 65 mm halutun pintatason alapuolelle, jotta 70 mm paksuille laatoille - miinus noin 5 mm - jää tilaa. Päällyste painuu yhteen, kun pinta lopuksi tärytetään levytäryttimellä. Kaatoa on 2 cm metrillä.

3

Ylimääräinen hiekka lanataan pois laudan tai metallikiskon avulla. Lautaa liikutetaan siksak-liikkein, jotta hiekka saadaan lanattua pois. Kun hiekkaa on kertynyt paljon, kasa poistetaan ja laudan vetämistä jatketaan.

4

Putket nostetaan ylös ja urat täytetään hiekalla. Kostutimme hiekkaa hieman ennen kuin tärytimme pinnan kevyesti pienellä täryttimellä, joten varovasti toimien voimme oikaista pinnan jättämättä siihen jälkiä.

Päällysteen asennus

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

Työ on edennyt laattojen ja kivien asen-nusvaiheeseen. Käytämme kahdenlaisia kiviä, jotka asennetaan eri tavoin.

Valetuissa laatoissa on suorat reunat ja vakiomitat, joten ne on helppo asentaa hiekkapohjalle. Jos koko alue tehtäisiin näistä laatoista, työ aloitettaisiin yhdes-tä kohtaa ja sitä jatkettaisiin niin kauan kuin tilaa on. Lopuksi täytetään saumat.

Erikokoiset lohkokivet ovat eri asia. Ne pitää valita ja asentaa yksi kerrallaan, painaa alustaan ja nostaa tarvittaessa ylös ja asentaa uudelleen kivi kiveltä.

Helpotamme työtä ”letittämällä” gra-niittikivet laattojen väliin, jotta voimme oikaista kivirivit laattojen mukaan.

1

Laatat asennetaan. Kiristimme sauma-narut suoraan kulmaan työn helpottamiseksi. Ensimmäinen rivi asennetaan tukemalla laatat suoraa lautaa vasten. Laattaväli on 10 cm. 10 cm leveää lautaa siirretään rivi riviltä, jotta välit pysyvät yhtä suurina.

2

Naputamme laatat hiekkaan sillanrakentajan kangella. Emme iske suoraan laattoihin, vaan palkkiin, jotta laatat saadaan oikaistua toisiinsa nähden.

VINKKI: Voit käyttää tolpanpätkää, mutta 5-6 kg painava kanki on tehokkaampi.

3

Kivet valitaan yksitellen. Karheat 10 cm pitkät graniittikivet sopivat hyvin laattojen välisiin saumoihin, sillä laattojen koko on 40 x 40 cm. Kannattaa kuitenkin etukäteen valita kivet, jotka asettuvat saumassa parhaiten toisiinsa.

4

Kivet asetetaan hiekalle. Kivet ovat laattoja korkeampia, joten niille pitää kaivaa hieman tilaa. Jotta alusta pysyisi vankkana, kaivamme kiville tilaa yksi kerrallaan, asetamme kiven ja naputamme sen paikalleen. Kivi jää 5-10 mm laattojen yläpuolelle.

5

Lopuksi saumat täytetään huolellisesti, jotta niistä tulee tiiviit ja kiinteät ja alusta pysyy kuivana. Kivien väliin laitetaan mursketta ja lopuksi saumat täytetään saumahiekalla. Pinta tärytetään pienellä levytäryttimellä.

Materiaalit

• Betonilaattoja á 40 x 40 x 6 cm
• Lohkokiviä á 10 x 10 x 10 cm
• Kantavaa murskesoraa, 0-40 mm (1 m3 riittää noin 6 m2:n päällysteeseen, kun kerrospaksuus on noin 15 cm)
• Tasoitushiekkaa, 0-4 mm (1 m3 riittää noin 20 m2:iin, kun kerrospaksuus on noin 4–5 cm)
• Saumahiekkaa, 0-4 mm (25 kg riittää 8 m2::iin)

Erikoistyökalut
• Levytärytin, noin 85 kg ja 150 kg
• Vaaituslaite (tarvittaesssa)
• Sillanrakentajan kanki (tarvittaessa)
• Hengityssuojain, hanskat, yms.

Vie aikaa

4–5 päivää/15 m2 ajotie

Hinta

Noin 1 000 €. Lisäksi tulevat soran ja kivien kuljetuskustannukset ja maa-aineksen poiskuljetuskulut.

Vaikeusaste

Pihatien laatoittaminen ei ole vaikeaa, mutta se on iso urakka. Kaikkein tärkeintä on tietää, miten se rakennetaan niin, että se kestää.

Piirustus

Päällystetty ajotie

Jotta päällysteestä tulisi vakaa ja kes-tävä, alusta on raivattava puhtaaksi kasveista ja muokattava kovaksi ”sora-pediksi”, joka pysyy kuivana johta-malla sadevesi pois. Tasoitushiekka on rakenteen heikoin kerros, ja sen pitää olla mahdollisimmin ohut mutta mahdollisimman yhtenäinen. Tämän vuoksi päällysteen kaato tehdään jo kantavaan murskekerrokseen.

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Ajotie betonista ja graniitista
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin