Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Ison pihakiveyksen tekeminen on raskasta mutta melko helppoa. Kiveykselle pitää tehdä kaato, jotta vesi valuu oikeaan suuntaan.

Ison pihakiveyksen tekeminen on raskasta mutta melko helppoa. Kiveykselle pitää tehdä kaato, jotta vesi valuu oikeaan suuntaan.

Iso ja harmaa laattapiha voi näyttää tylsältä. Kiveystä on mukavampi katsella, jos betonilaattojen väliin ladotaan pieniä noppakiviä. Graniittikivet ovat erivärisiä, erikokoisia ja sopivan rosoisia, joten ne rikkovat pinnan ja piristävät harmaan kivikentän ilmettä.

Laattapihasta tulee vielä tyylikkäämpi, kun sen keskelle tehdään rehevä kukkapenkki. Mullan ja laattojen välille asennetaan lattaraudat, jotka näyttävät tyylikkäiltä harmaiden laattojen ja eriväristen kivien keskellä.

Ison kiveyksen tekeminen on raskasta, joten työssä kannattaa käyttää apuna oikeita koneita. Ne helpottavat merkittävästi maan poistamista, murskeen levittämistä ja isojen, 50x50 sentin kokoisten betonilaattojen asentamista.

LUE LISÄÄ: Löydät täältä ohjeita ideoita pihatien tekemiseen.

Lataa tee se itse -ohjeet

Näissä tee se itse -ohjeissa on paljon ideoita uuden pihakiveyksen tekemiseen. Ison pihakiveyksen tekeminen on raskasta, ja kiveykseen pitää tehdä monta kaatoa, jotta vesi valuu oikeaan suuntaan. Toisaalta kiveyksen tekeminen ei ole vaikeaa. Näytämme, miten:

  • teet kiveykselle tukevan pohjan
  • asennat isot laatat
  • asennat noppakivet laattojen väliin
  • johdat veden pois kouruilla
  • teet kukkapenkit rautareunuksilla

Työn iloa!