Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Milloin hiekka on tarpeeksi tiivistä?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Milloin hiekka on tarpeeksi tiivistä?

Kysymys

Olen lukenut, että hiekka- ja murskekerrokset pitää tiivistää, mutta mistä tiedän, että ne on tiivistetty tarpeeksi hyvin?

Vastaus

Tärylevyn eli lätkän pohja uppoaa aluksi melko syvälle murskeeseen tai hiekkaan. Maa alkaa painua selvästi vähemmän sen jälkeen, kun lätkällä on ajettu samasta paikasta muutaman kerran.

Murske on tarpeeksi tiivistä, kun tärylevy alkaa pomppia sen päällä ja lätkän perässä voi kävellä uppoamatta murskeeseen. Aloita tiivistäminen jostain nurkasta, kiertele kenttää aikasi ja tunnustele, miltä pinta alkaa tuntua.

Nyrkkisäännön mukaan murske vajoaa kolmesta viiteen senttiin jokaista 20 senttiä kohti. Toisin sanoen 20 sentin kerros voi painua lätkän alla 15 sentin paksuiseksi. Painuminen riippuu kuitenkin murskeen raekoosta.

LUE LISÄÄ: Näin teet lujan pohjan laatoille

TÄRYLEVY PIHATIETÄ VARTEN

Pihatien tiivistämiseen kannattaa käyttää tärylevyä, joka painaa vähintään 80 kiloa. Sellaisen vuokraaminen maksaa noin 40–50 euroa vuorokaudessa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin