Nupukivikehän keskipisteeseen lyödään maahan tolppa. Korkeutta ei mitata, vaan se merkitään silmämääräisesti, kun ympyrä on näin pieni. Ympyrään tulevat kivet asetellaan koko matkalle niin, että niitä on helppo poimia ladottavaksi.

Ympyrän säteeksi tulee 25 cm, joka mitataan taittomitalla ja merkitään noppakivellä. Mittanauhaan sidotaan lanka, joka asetetaan tolppaan. Siitä mitataan etäisyys kiveen.

Mittanauha lukitaan niin, että etäisyys pysyy samana koko ympyrän matkalla. Näin kivet tulevat täsmälleen yhtä kauas keskipisteestä. Ensimmäisessä rivissä mittaus tehdään kiven sisäreunaan. Seuraavien rivien osalta mittaus tehdään ulkoreunaan. Näin otetaan huomioon kivien vaihteleva koko.

Yksittäiset kivet ladotaan tavallisten noppakivien tavoin, eli soraa kaivetaan ja kivi naputetaan soraan. Ympyrää ladottaessa on tärkeintä, että kaikki kivet tulevat yhtä kauas keskipisteestä, jossa tolppa on merkkinä.

Jos ympyrä tulisi esimerkiksi puun ympärille, puuhun kiinnitettäisiin lanka, johon tehdään merkintä jokaisen kivirivin kohdalle. Kun ensimmäinen kehä on ladottu, asetetaan seuraavan kehän ensimmäinen kivi. Ammattilainen asettaa kiven huolellisesti niin, että sauma tulee eri kohtaan kuin ensimmäisessä kehässä.

On tarkistettava jatkuvasti, että etäisyys keskipisteestä joka kiven takareunaan pysyy samana. Näin ympyrästä tulee täysin pyöreä.

Työn helpottamiseksi voi käyttää kiilanmuotoisia kiviä, joista syntyy helpoiten säännöllinen ympyrä. Mitä kauempana keskipisteestä ollaan, sitä enemmän kiilanmuotoisten keskellä voi käyttää nelikulmaisia kiviä. Kun viimeinen kivi on ladottu, tarkistetaan jälleen etäisyys kivien takareunaan.

Tässä on tehty kaksi kehää, mutta menetelmä on sama kehien määrästä riippumatta. Kivien välisiin saumoihin levitetään soraa, joka pitelee kiviä paikallaan.

Lopuksi kivet juntataan käsijuntalla niin että ne pysyvät lujasti paikallaan. Samalla osa sorasta painuu syvemmälle saumoihin, joihin on siksi lisättävä soraa, kun kivet on juntattu.