Video
Helppo
Vaikea

Vanha messinkinen ovenkahva ei näyttänyt enää kovin hienolta uutta ruostumatonta teräslukkorunkoa vasten, joten se vaihdetaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuun L-malliseen kahvaan, jonka mukana saa myös tarvittavat ruuvit. Kahvamalli on nykyaikainen ja yksinkertainen, mutta kuitenkin tarpeeksi vankka.

TEE NÄIN:

1. Poista vanha kahva

Messinkiset ruuvit voivat olla hieman pehmeitä, joten irrota ne tavallisella ruuvitaltalla. Näin ruuvinkantojen urat eivät vaurioidu.

2. Tarkista, sopiiko uuden kahvan neliskulmainen tanko pituudeltaan

oveen asettamalla se paikalleen. Jos tanko on liian pitkä, sitä pitää lyhentää rautasahalla. Tämä on harvoin tarpeen.

3. Katkaise ruuvit niin

että ovenkahva voidaan kiinnittää niillä. Ruuvit on tehty ovenkahvaa varten, ja niitä voi lyhentää 5 mm välein, jolloin ne on helppo sovittaa tarkasti oman oven paksuuteen.

4. Asenna ruuvit muoviohjurin läpi

Näin ovenkahva ei heilu sivusuunnassa, ja saat sen asennetuksi oikein. Näin kahva myös pitää oven kunnolla kiinni.

5. Kiristä ruuvit ruuvitaltalla

Käytä aivan tavallista ruuvitalttaa, niin pystyt paremmin säätelemään kiristysmäärää. Tarkista, että ovenkahva toimii kuten pitää, ennen kuin jatkat työtä.

6. Kiinnitä kahvan mukana tuleva pieni ruuvi

Se ruuvataan oven läpi menevän neliskulmaisen tangon sisään niin, että kahva kiinnittyy paikalleen ja oven voi avata ja sulkea.

7. Aseta peitelevy kahvan ympärille

Peitelevyssä on lovi, jotta se voidaan tarvittaessa myöhemmin irrottaa. Muista kääntää lovi alaspäin, niin se ei jää näkyviin.