Jos ovi kolisee, oven ja karmin välissä voi olla liian suuri rako. Täytä rako, niin kolina loppuu.

Jos ovi kolisee, oven ja karmin välissä voi olla liian suuri rako. Täytä rako, niin kolina loppuu.

Milloin viimeksi tarkistit ulko-oven kunnon? Se kannattaisi, sillä näin ehkäiset helposti pikkuvikojen paisumisen isoiksi ongelmiksi. Jos ovessa on jo jotakin vikaa, älä epäröi tarttua toimeen – ovi on helppo saada jälleen kuntoon yksinkertaisin keinoin, eikä työ vaadi paljoa aikaa.

Raskas ovi saattaa alkaa repsottaa vuosien mittaan. Tästä johtuen ovi osuu alareunan kynnykseen ja sitä on yhä vaikeampi avata ja sulkea. Pidä siis oveasi silmällä, ja jos se on vinossa, suorista se. Tätä varten on erilaisia keinoja sen mukaan, millainen ovi on kyseessä. Näistä voit lukea lisää seuraavalta sivulta. Jos öljyät ovesi saranoita ja lukkoa säännöllisesti, jo siten voit välttää oven painumisen vinoon.

Jos saranat ovat tiukat, ovi vääntyy yleensä hiukan sitä avattaessa, ja tämä vääntö voi jättää jälkensä saranoihin niin, että myös ne vääntyvät. Lopulta koko oven asento vinoutuu pikku hiljaa.

Ulko-oven 4 perusongelmaa:

  1. Ovi aukeaa huonosti
  2. Ovi kolisee
  3. Ovi repsottaa
  4. Ovesta vetää

Jos ovi kolisee

Jos ovi kolisee, oven ja karmin välissä voi olla liian suuri rako. Kun rako täytetään, kolina loppuu. Tämän voit tehdä vääntämällä hieman lukon rintalevyä esimerkiksi ruuvitaltalla tai säätämällä rintalevyä hieman, jos ovi on uudempaa mallia ja siinä on säädettävä rintalevy. Irrota kaksi ruuvia ja siirrä rintalevyä hieman niin, että ovi sulkeutuu tiiviisti karmia vasten.

Lataa koko artikkeli, niin näet, kuinka korjaat kaikki neljä oven asentovirhettä.