Se saadaan selville työntämällä katkoteräveitsi täytelevyn ja kehyksen väliin. Nyt puuseppä tekee merkin siihen kohtaan, jossa veitsi osuu laudan sisällä esteeseen. Täytelevy menee 12 mm puukehyksen sisään. Jotta täytelevy saadaan irrotetuksi, on kehyksen reunasta joka puolelta poistettava 12 mm:n siivu.

Nyt merkitään vatupassin avulla tarkasti 12 mm:n matka kaikille sivuille. Kun tämä soiro poistetaan, täytelevy voidaan irrottaa ja vaihtaa lasiin. Puuseppä poistaa nyt 12 mm puuta yläjyrsimellä, uraterällä. Uraterän koolla ei tässä ole merkitystä. Yläjyrsimen tukena on hyvä käyttää vatupassia, joka kiinnitetään puristimella paikalleen.

Jotta terä jyrsisi sopivan syvältä, painetaan jyrsintä niin, että terän kärki juuri ja juuri koskettaa täytetevyä, ja stoppari asetetaan tälle syvyydelle. Jyrsittäessä on muistettava käyttää suojalaseja ja kuulosuojaimia. Pidä jyrsimestä tiukasti kiinni ja liikuta sitä tasaisesti ja rauhallisesti. Tee vielä toinen kierros, niin saat varmasti tasaisen jäljen.

Kun yksi sivu on valmis, siirrä vatupassi uuteen paikkaan ja jatka työtä, kunnes kaikki neljä sivua on jyrsitty. Nyt täytelevy on helppo nostaa pois paikaltaan. Kun pöly ja jyrsintäjäte on harjattu pois, on aika tarkistaa, onko jälki tasainen. Jos näin on, voi loput siistiä esimerkiksi katkoterävetsellä. Ennen lasin asettamista paikalleen, sahataan valmiiksi kiinnityslistat. Pituus mitataan kulmasta kulmaan.

Tässä on valittu 12 x 12 mm:n mäntylista, jonka päät sahataan 45 asteen jiiriin. Kun ensimmäinen lista on valmiina paikallaan, mitataan seuraava, sahataan ja asetetaan paikalleen. Ja niin edelleen. Tällä tavoin varmistutaan, että jokainen jiirikulma sopii varmasti yhteen edellisen kanssa. Kun kaikki neljä listaa on sahattu ja todettu sopiviksi, ne otetaan pois.Kehyksen sisään asetetaan kumitiiviste, jonka päälle lasi lasketaan. Tämä 9 mm:n levyinen, ikkunatiiviste asetetaan aivan kehyksen reunaan.

Mittaa tarvittava pituus ja katkaise tiiviste aavistuksen pidemmäksi. Kulmakohdat leikataan nimittäin jiiriin, ja helpointa on leikata kaksi kerrallaan. Nyt lasi, joka tässä taapuksessa on 4 mm:n paksuista, voidaan laskea paikalleen. Muista aina käyttää lasin käsittelyssä käsineitä, sillä reunat saattavat olla todella terävät.

Ennen listojen kiinnittämistä niihinkin liimataan kumitiiviste. Se asetetaan ovea kohti tulevaan reunaan. Näin listan ja lasin väliin ei jää tyhjää, koska koloon menisi helposti likaa ja ovea pestessä myös vettä. Listat voidaan nyt asettaa paikalleen ja kiinnittää. Ne kiinnittetään vasaralla ja 1,2 x 35 mm:n dyckert-nauloilla. Pane lasin päälle paperi, jotta siihen ei hankaudu jälkiä vasarasta.

Listat voi kiinnittää myös vastaavan kokoisilla dyckert-nauloilla ja naulapyssyllä, jolloin työ sujuu hiukan nopeammin. Nyt ensimmäinen lasi on valmiina, ja kaksi muuta käsitellään tietysti samalla tavalla. Lopputuloksena on kaunis ovi, joka antaa lisää valoa asuntoon.