Narina johtuu siitä, että kynnys notkuu. Ääni loppuu, kun kynnys kiilataan vakaaksi

Narina johtuu siitä, että kynnys notkuu. Ääni loppuu, kun kynnys kiilataan vakaaksi

Narisevan kynnyksen ääni nousee varmasti inhokkilistan kärkeen, kun ihmisiltä kysytään kodin ärsyttävintä pikkuvikaa. Huonosti tuettu kynnys narisee joka kerta kun sille astutaan tai lapset hyppäävät sen päälle.

Ääni syntyy, kun kynnys pääsee painumaan jalan painon alla ja liikkuva kynnys hankaa karmin alapäätä vasten. Ääni on sitä pahempi, mitä painavampi ihminen kynnykselle astuu tai mitä useampi jalka sattuu yhtä aikaa sen päälle.

Hyvä uutinen on, että narinalle on helppo tehdä jotain. Heiluvan kynnyksen vakauttaminen on yksi helpoimmista tee se itse -askareista, jonka jokainen voi tehdä.

Korjaamiseen tarvitaan vain muutama tavallinen työkalu, kiiloja, tippa maalia ja pensseli.

Tee Itse näyttää, miten korjaat kynnyksen ja palautat kotiisi rauhan!

Tämä aiheutti vaurion

Aika kuluttaa. Kynnykset alkavat narista ajan kuluessa, sillä käveleminen kuluttaa kynnyksen alla olevia rakenteita. Varsinkin puurakenteet kuluvat, kun tuhansien askelten paino jauhaa niitä pienemmiksi.

Väärin tehty. Joissakin tapauksissa narina johtuu siitä, että kynnys on tehty väärin eikä sen alla ole koskaan ollut kunnollista tukea, joka pitäisi kynnyksen paikallaan.

TEE NÄIN
1. Väännä kynnyslista irti leveällä taltalla. Paina taltta listan ja kynnyksen väliin ja lyö taltan päähän vasaralla.
2. Työnnä kiila kynnyksen alle. Käytä mineriittilevyä, huopaa tai muovia. Tämä kynnys tuetaan rautakaupasta ostetulla muovikiilalla. Etenkin kynnyksen keskikohta pitää tukea kunnolla.
3. Irrota vanhat naulat kynnyslistasta. Lista ei tartu kunnolla kiinni, jos lyöt naulat vanhoihin reikiin. Vedä naulat irti pihdeillä.
4. Hio maalijäämät pois. Tässä tapauksessa sekä kynnys että lista on maalattu. Vanhat maalijäämät pitää hioa pois, jotta lista asettuu siististi kynnyksen kylkeen.
5. Naulaa lista kiinni viimeistelynauloilla. Tämä 80 senttiä pitkä lista naulataan kiinni 1,4x35 millin nauloilla. Upota naulojen kannat tuurnan avulla, jotta naulat eivät revi jalkoja ja sukkia.
6. Hio lista kevyesti. Hio kynnyslista jyväkoon 120 hiomapaperilla ennen maalaamista. Lista pysyy toivottavasti paikallaan monta vuotta – ääntäkään päästämättä!