Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Asenna uusi ovenkahva

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ovenkahvan vaihtaminen on melko yksinkertaista. Voit vaihtaa kahvan itse, se maksaa vain 30 euroa ja vie noin tunnin. Kahvan voi vaihtaa pelkästään ulkonäöllisistä syistä tai siksi, että vanhat kahvat eivät kestä tulipaloa.

Ovenkahvat pitää joskus vaihtaa uusiin. Kahvan vaihtaminen saattaa tuntua isolta vaivalta, mutta tosiasiassa kyseessä on näppärä toimenpide, jossa ei tarvita paljon erikoistyöka-luja tai aiempaa kokemusta remontoimisesta.

Kahvan vaihtaminen on nopeaa, eikä se maksa juuri mitään. Vaihtaminen ei riko ovea, jos työssä käytetään vain tavallisia käsityökaluja.

Ovenkahvan vaihtamiseen voi olla monenlaisia syitä. Joskus kahva vaihdetaan pelkän ulkonäön vuoksi, mutta siihen voi olla myös teknisiä syitä. Eriparikahvat voivat pistää silmään, ja samanlaiset kahvat luovat taloon yhtenäistä ilmettä. Vanhat muovikahvat sulavat tulipalossa ja voivat estää ovien avaamisen, mikä on hyvä syy vaihtaa kahvat nopeasti uusiin.

Kahvan vaihtaminen on hyvä ja helppo tee se itse -projekti, jonka voi tehdä yhdessä arki-illassa.

Syitä vaihtamiselle

Kahva on liian kevyt. Raskaalle pää-ovelle tarvitaan tukeva kahva, joka ei irtoa ovesta, jos tuuli riuhtaisee sitä samalla, kun ovi on auki ja kahvasta pidetään kiinni.

Kahva ei sovi yhteen lukon kanssa. Jos vaihdat vanhan messinkisen lukkorungon uuteen teräslukkoon, joudut vaihtamaan myös kahvan, jotta se sopii yhteen lukon kanssa.

Sivuruuvi on mennyt rikki ja joudut vaihtamaan kahvan, jotta ovea voi käyttää myös tulevaisuudessa.

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään or buy access tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

1

Aluksi vanha kahva pitää irrottaa. Käytä ruuvimeisseliä, jotta ruuvin kanta ei mene vahingossa rikki. Vanhat messinki­ ruuvit menevät helposti pilalle, jos niitä väännetään koneella.

2

Kahva on kiinni kahdella lyhennettävällä ruuvilla ja hylsymuttereilla. Lyhennä ruuvit sopiviksi. Voit mitata ruuvien pituuden pitä­ mällä kumpaakin kahvaa ovilehteä vasten ja työntämällä ruuvit niiden läpi.

3

Aloita oven sisäpuolelta. Työnnä ohjain (harmaa muoviosa) reikään. Se pitää huolen siitä, ettei kahva heilu.

4

Kiristä kahvat kiinni oveen ruuveilla ja hylsymuttereilla. Käytä tässäkin vaiheessa ruuvimeisseliä, jotta et kiristä ruuveja liikaa. Ruuvit on helppo katkaista, mutta se tarkoittaa myös sitä, että ne vääntyvät helposti. Ruuvaa hitaasti ja varovasti. Kun kahvat on kiristetty paikalleen, tarkista, että kahva toimii oikein.

5

Kiristä sivuruuvi, jotta kahva pysyy lujasti kiinni oven läpi menevässä raudassa. Jotkut vanhat kahvat ovat kiinni pelkällä sivuruuvilla.

6

Peitekilpi on viimeinen silaus. Peitekilpi työnnetään kahvaan ja napsautetaan paikalleen. Käännä pieni lovi alaspäin. Sitä tarvitaan, jos peitekilpi pitää joskus irrottaa.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Asenna uusi ovenkahva
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin