Ovien ja ikkunoiden vaihtamisessa pitää tietää ja ottaa huomioon paljon erilaisia asioita. Varmistamme, että tartut toimeen oikein.

Ovien ja ikkunoiden vaihtamisessa pitää tietää ja ottaa huomioon paljon erilaisia asioita. Varmistamme, että tartut toimeen oikein.

Mittaa ja vaihda itse

Annamme tässä teemanumerossa selkeät ohjeet, miten mittaat uudet ikkunasi oikein. Se saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta alaa tuntevat kertovat, että jopa 20 prosenttia kaikista ikkunoista on mitattu väärin, eivätkä ne sovi seinässä olevaan aukkoon.

Annamme seuraavilla sivuilla paljon vinkkejä ovien ja ikkunoiden asentamiseen. Haluamme varmistaa, että tartut työhön oikein, saavutat haluamasi lopputuloksen ja ovestasi tulee tiivis ja hyvän näköinen.

Vaikea valinta

Uuden pääoven valinta voi olla vaikeaa, sillä vaihtoehtoja on todella paljon. Jotkut ovet maksavat muutaman sata euroa, toiset pienen omaisuuden, vaikka näyttävät päällepäin samalta. Kerromme tässä numerossa, mikä erottaa 500 euron perusoven 1 300 euron erikoisovesta.

Vastaamme myös moniin ovia ja ikkunoita koskeviin kysymyksiin, joita Tee Itsen lukijat ovat lähettäneet toimitukselle. Esittelemme lisäksi lukon, johon ei tarvita avainta. Lukupaketin jälkeen olet valmis mittaamaan, tilaamaan ja asentamaan uudet ovet ja ikkunat.

Aukon mitta ja karmin mitta: Mittaa oikein, jotta et päädy tori.fi:hin

Olisi sääli, jos uudet ja hienot ikkunasi päätyisivät myyntiin Tori.fi-sivuille puoleen hintaan. Aloita ikkunoiden vaihtaminen mittaamalla oikein. Ikkunoiden mittaamisessa on kaksi tärkeää käsitettä: karmin mitta ja aukon mitta. Kaikki voi mennä pahasti pieleen, jos sekoitat käsitteet toisiinsa, joten varmista, että tiedät, mikä tarkoittaa mitäkin. Ota mitat aina talon ulkopuolelta, jotta ulkovuoraus ei sotke mittaustulosta.

Aukon mitta
Mittaa ikkuna-aukon leveys ja korkeus runkotolpasta runkotolppaan tai tiilestä tiileen. Vähennä molemmista mitoista 2,5 senttiä, jotta saumoille jää riittävästi tilaa. Mittaa useasta kohdasta ja tilaa ikkunat pienimmän mitan mukaan.

Karmin mitta
Kun olet mitannut aukon ja vähentänyt tuloksesta 2,5 senttiä, ilmoita mitta ikkunantehtaalle. Mittaa sanotaan karmin mitaksi. Varo, ettet sekoita aukon mittaa ja karmin mittaa toisiinsa!

Lue tämä kaikki isosta teemanumerosta:

  • OSTA HALVALLA: Mittaa ovi oikein, vältä tyhmät ja kalliit virheostokset ja säästä hermojasi.
  • VAIHDA IKKUNA: Ikkunan vaihtaminen on tarkkaa työtä! Näytämme, miten se tehdään oikein.
  • VAIHDA OVI: Näin asennat ulko-oven ja varmistat, että se pysyy suorassa.
  • TARKISTA ENSIN: Kartuta tietojasi ja lue vastaukset ovia ja ikkunoita koskeviin kysymyksiin.
  • VALITSE OVI: Mitä eroa on halvalla perusovella ja 2,5 kertaa kalliimmalla erikoismallilla?
  • UNOHDA AVAIMET: Asenna pääoveen koodilukko ja heitä avaimet romukoppaan.