Video
Helppo
Vaikea

Pikku vika, vaikkapa vesipenkin yläpuolelta irronnut tiilenpala, voi aiheuttaa ison vahingon. Pala on sijoitettu paikalleen siksi, että seinä jatkuisi vesipenkkiin asti, ja ikkunan puulistat saisivat suojaa sateelta ja lumelta. Jos tiili irtoaa tai putoaa, seurauksena voi olla laho ikkunan alapuite, jos et tartu ongelmaan riittävän ajoissa.

KIINNITÄ TIILISKIVI:

1. Sivele pintaan melko ohut laastikerros

Laastia pitää saada kaikkiin kulmiin sekä kostutettujen ja pölyttömien kulmien kaikkiin reunoihin.

2. Työstä bitumihuopapala valmiiksi

Se pitää saada vesipenkin ja kohta asennettavan tiiliskiven väliin. Jos työstät bitumihuovan palan jo nyt laastiin, se on valmiina paikoillaan.

3. Kostuta pieni tiilenpala hyvin

Kosteus estää tiiltä imemästä vettä laastista , jolloin laasti kovettuisi liian nopeasti. Kappale on leikattu kokonaisesta tiilestä kulmahiomakoneella.

4. Aseta tiilenpala laastiin

Laastia pitää olla sekä tiilen takana että alla. TÄRKEÄ! Muista laittaa bitumihuopapala vesipenkin päälle ennen laastia.

5. Lisää laastia muurauskauhalla

ja varmista, että sauman korkeus on kivien välissä sama kuin muissakin tiiliseinän saumoissa. Tämä on erityisen tärkeää, jos saumat näkyvät kokonaan tai osittain.

6. Muotoile laastipinta tasaiseksi muun tiilipinnan kanssa

Anna sen asettua muutamia minuutteja, jotta se kiinnittyy. Sen jälkeen voit hiertää sen pinnan.

7. Hierrä pinta hiertimellä

Silota laastipinta pyörivin liikkein niin, että se muistuttaa muuta tiilipintaa. Kun laasti on kovettunut, voit maalata pinnan.