Video
Helppo
Vaikea

TOIMI NÄIN:

1. Merkitse peltiprofiiliin vaakalinja

Merkitse ikkunan osat peltilevyyn, kirjaa mitat, tarkista vinot kulmat ja piirrä sitten sahauslinjat niin, että pelti työntyy 10–15 mm peitelistojen ja ikkunan alapuitteen alle ja pellistä voi taittaa pienet kulmat sivuille.

2. Sahaa peltiprofiili pistosahalla

Profiilia voi sovittaa levysaksilla, mutta usein on helpompi tehdä siisti viilto pistosahan metalliterällä. Aseta lauta tai levynpala profiilin alle, kun sahaat, niin sahaus sujuu helposti ja nopeasti.

3. Jätä hieman etäisyyttä peitelistoihin

Jättämällä 6–8 mm rakoa puusta peltipintaan estetään veden keräytyminen tähän kohtaan. Ikkunan alapuitteeseen voi sahata monitoimityökalulla uran, jos vesipenkissä ei entuudestaan ole tippanokkaa

4. Pursota asennusliimaa siksakvedoin

Varmista tätä ennen, että vanhan puisen vesipenkin pinta on täysin puhdas ja kuiva. Käytä tarvittaessa puhdistusainetta ja hiomapaperia.

5. Paina peltiprofiili paikalleen

Varmista, että se työntyy hieman alapuitteen alle. Kun taivutat profiilin sivureunoja hieman ylöspäin varmistat, että edes ikkunaa pieksevä rankkasade ei valu sivureunoille, vaan kulkeutuu ikkunapeltiä pitkin alas.

6. Napauta profiili alustaa vasten

Käytä tarpeeksi isoa puupalikkaa, jotta voit napautella profiilin paikalleen ja saat sen tarttumaan liimaan ilman, että herkkään peltipintaan jää painaumia.