Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin korjaat särkyneen lasin

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Särkynyt tuplaikkuna kannattaa vaihtaa uuteen, jotta ikkunasta näkee läpi. Jos ulompi lasi on rikki, sen läpi pääsee kosteutta, joka huurtuu ikkunan sisään. Voit vaihtaa lasin itse, mutta ole tarkkana, jotta saat mitattua lasin oikein.

Särkynyt ikkuna

Ikkunan väärin mittaami-nen on tee se itse -rakentajan yleisimpiä virheitä. Myös ikkunalasin vaihtamisessa ja lasin leikkaamisessa pitää olla tarkkana.

Särkynyt ikkuna on pakko vaihtaa uuteen. Onneksi se ei ole vaikeaa, mutta vaihtamisesta pitää tietää muutama perusasia.

Ikkunalasin leveys ja korkeus mitataan huullok-korkeus huullok sen pohjasta vastakkaiseen huullokseen eli lasilistan ulkoreunasta vastakkaisen lasilistan ulkoreunaan. Jos tilaat lasin lasitusliikkeestä, kerro, että olet ottanut mitan puitteen reunasta toiseen. Silloin lasitusliike tietää vähentää mitasta noin neljä milliä molemmilta puolilta sekä ylhäältä ja alhaalta. Näin lasista tulee oikean kokoinen.

Lasin koko kannattaa tarkistaa aina vastaanottami-sen yhteydessä ja viimeistään ennen vanhan lasin irrotta-mista. Ilman ikkunaa tulee huonosti toimeen, jos lasi ei sovikaan paikalleen.

Tarvittavat työvälineet

Lasin mittaamiseen, irrottamiseen ja asentamiseen tarvitaan muutamia hyviä työkaluja.

Tämä aiheutti vaurion

Ikkuna huurtuu, koska se on rikki ja sen läpi pääsee kosteaa ilmaa, joka tiivistyy lasin pintaan.

Ikkuna voi huurtua myös siksi, että alalistan ja tuplaikkunan välinen tiiviste vuotaa. Ikkunaa pitkin valuva vesi voi imeytyä alalistaan, valua lasin alle ja pilata ajan kuluessa lasien välissä olevan tiivisteen. Vesihöyry pääsee virtaamaan ikkunoiden väliin ja huurustuu.

Tee näin

1

Mittaa ikkunalasin koko. Aseta mitan pää lasilistan ulkoreunaan ja mittaa etäisyys vastakkaisen lasilistan ulkoreunaan. Mittaa millintarkasti.

2

Irrota lasilistat. Leikkaa listat aluksi irti lasista mattoveitsellä, jotta maali ei lohkeile ikävästi. Irrota listat taltalla ja vasaralla ja nosta vanha lasi pois.

3

Vaihda tiivisteet, jos ne ovat kuivuneet ja halkeilleet. Tässä käytetään 4x10 millin kumitiivistettä.

4

Nosta uusi lasi paikalleen. Jos asennat lasin itse, voit käyttää apuna paria imukuppia. Ne tarttuvat kiinni lasiin niin lujasti, että voit hienosäätää lasin paikkaa kaikessa rauhassa. Voit asentaa lasin myös ilman imukuppeja työkaverin avulla. Muista käyttää hanskoja, jotta et saa käsiisi haavoja lasin terävistä reunoista.

5

Aseta lasi 4 milliä paksujen kiilojen päälle. Käytä samanlaisia kiiloja tai muita välikapuloita myös lasin sivuilla, jotta lasi jää yhtä kauas puitteesta joka puolella.

6

Ruuvaa lasilistat ja alalista kiinni. Voit käyttää turvaruuveja, joita varkaat eivät voi ruuvata irti. Tiivistä alalistan ja pystylistojen saumat silikonilla.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Näin korjaat särkyneen lasin
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin