Lukitustankoon tarvitaan ontto putki, metallitanko ja jousi. Ikkunankarmi on 8 senttimetriä leveä, ja sen keskikohta merkitään lyijykynällä. Sitten tarkistetaan suorakulman avulla, että merkintä tulee suoraan ikkunanpuitteen suuntaisesti. Sama tehdään ikkunan yläreunassa.Sitten mitataan tangon korkeus.

Talmeter-mitalla mitasta tulee tarkka.Korkeus merkitään suoraan lukitustangon putkeen. Siitä vähennetään vielä puoli senttimetriä niin, että lukitustangon asentamiseen jää hieman pelivaraa.Putki sahataan nyt poikki metallisahalla.

On sahattava siitä päästä, jossa ei ole reikää.Kun ulompi putki on leikattu, tanko mitataan samanpituiseksi. Leikkauskohta merkitään jo leikatun kappaleen avulla. Seuraavaksi ikkunankarmiin porataan 3 cm syvä reikä 10-millisellä poralla.

Poraan kiinnitetään teippi 3 senttimetrin kohdalle niin, että reiästä tulee sopivan syvyinen. Sitten porataan merkinnän kohdalta ja poraaminen lopetetaan teipin kohdalla.

Sama toistetaan ikkunan yläosan kohdalla.Seuraavaksi kootaan lukitustanko. Siihen päähän putkea, jossa on reikä kyljessä, asetetaan tappi ja sokka pitämään sitä paikallaan. Sen jälkeen asetetaan metallitanko putken toiseen päähän, sen jälkeen jousi ja lopuksi toinen tappi.

Kumpaankin päähän kiinnitetään pari muovirengasta ikkunankehyksen suojaksi. Lukitustanko on nyt valmis asennettavaksi.Toisessa päässä oleva tappi asetetaan reikään, lukitustanko painetaan tapin varaan, ja toinen pää asetetaan paikalleen.

Sen jälkeen sokka vedetään ulos, ja salvassa oleva jousi työntää toisen tapin kehykseen ja lukitsee lukitustangon paikalleen.Kun lukitustangot asetetaan enintään 14 senttimetrin välein, voi olla varma ettei ainakaan ristikkoikkunoista tule kutsumattomia vieraita.