Ennen töiden aloittamista ikkuna on puhdistettava. Siihen käytetään vanhaa sivellintä ja sientä. Tällaisesta kitatusta ikkunasta poistetaan murentunut kitti ja vanha maali kaapimella.

Vaikka se näyttää aika rajulta, kaikki vanha kitti on poistettava tai lasin takana oleviin puuosiin pääsee vettä. Ajan myötä kosteus lahottaa puun, ja ikkuna on pilalla. Kitin ja maalin jäänteet harjataan pois pienellä harjalla, ja sitten vanha maali irrotetaan ikkunalasista ikkunaraapalla.

Nyt valmistelutyöt on tehty, ja ikkuna hiotaan hiomapaperilla, jonka karkeus on 120, ja sitten se harjataan. Maalaamattomat kohdat käsitellään pohjustusöljyllä.Maalaamiseen käytetään öljypohjaista puumateriaaleille tarkoitettua ulkomaalia.

Pohjamaalausta varten kaadetaan tilkka maalia hillopurkkiin, ja se ohennetaan tärpätillä. Koko ikkuna maalataan nyt kertaalleen pohjamaalilla ennen kittaamista.

Jos kitti on liian tahmeaa, sitä voi kastaa tasoitteeseen, joka sekoittuu hyvin kittiin. Kaikkialle, mistä vanha kitti kaavittiin pois, lisätään uutta kittiä puristamalla lastalla puitteen ja ikkunan väliin. Toinen kerros maalataan ohentamattomalla maalilla, ja perussääntönä on, että maalataan 2-3 mm kitin päälle.

Näin maalauksesta tulee täysin tiivis eikä kitin alle pääse kosteutta. Kun puitteet on maalattu, maalataan kehys. Ikkunat on maalattava kolmeen kertaan, mutta ennen viimeistä maalausta maalari käyttää ikkunaraappaa niin että ikkunan ja maalin väliin tulee suora reuna.

Kun se on pyyhitty puhtaaksi, maalataan viimeinen kerros. Ensimmäiseksi maalataan aina ruutujen välissä olevat puitteet ja lopuksi reunukset. Loppusilauksena reunat viimeistellään ikkunaraapalla, ja sen jälkeen ikkunan annetaan kuivua 3–5 tuntia ennen kuin se asetetaan paikalleen.