Video
Helppo
Vaikea
Muottina olleiden listojen avulla rakennetaan uusi, vankka kulma kemiallisesta puutäytemassasta. Korjaus on helppo hioa.

Muottina olleiden listojen avulla rakennetaan uusi, vankka kulma kemiallisesta puutäytemassasta. Korjaus on helppo hioa.

Ikkunan puitteessa voi olla lahoa, vaikka sitä ei näe. Jonakin päivänä puu antaa periksi, kun sitä vähän painaa. Siistin maalikerroksen alla on kostea pinta, ja lopulta maali irtoaa jo sormivoimin.

TEE NÄIN:

1. Poista ensin kaikki laho puu, jotta korjaus kiinnittyy terveeseen puuhun

Liimapinta saa mielellään olla hieman rosoinen. Voit jättää ruuvit ja lasilistan naulat paikoilleen. Laho ei tartu, ja niin kauan kuin se pysyy kuivana, vaurio ei tästä pahene.

2. Rakenna muotti, jolla saat massan pidettyä paikallaan sen kovettuessa

Hiero kahteen puulistaan steariinia, jotta massa ei tartu niihin. Ruuvaa ne yhteen suoraan kulmaan ja kiinnitä puitteeseen niin, että niiden etureuna on puitteen tasossa.

3. Ruuvaa terveeseen puuhun nippu lyhyitä ruuveja täytemassalle ankkureiksi

Ruuvit pitää upottaa vähintään 3 mm uuden pinnan alle. Purista kaksi pitkää ruuvia yhteen raudoitukseksi, jotta korjaus ei halkea kulmasta.

4. Täytä puutäytemassalla

Suojaa lasilistat ensin teipillä, ja kun kaikki on valmista, sekoita annos kemiallista puumassaa. Paina massa hyvin reikiin. Alue on helpointa täyttää kahdella kerralla.

5. Hio kovettunut massa

Vartin kuluttua massa on täysin läpikovettunut ja sen voi hioa sileäksi puitteen pinnan tasoon. Poista suojateippi ja muotti. Karkeahio ensin karkeudella 60 ja sen jälkeen karkeudella 150. Maalaa lopuksi.