Video
Helppo
Vaikea
Ikkunan irrottaminen voi olla hankalaa, samoin kuin uudella lasilla varustetun puitteen takaisin asettaminen, joten hanki itsellesi apulainen.

Ikkunan irrottaminen voi olla hankalaa, samoin kuin uudella lasilla varustetun puitteen takaisin asettaminen, joten hanki itsellesi apulainen.

Kattoikkunan lasi on mahdollista vaihtaa uuteen. Irrota ikkunapuite laseineen karmista ja aseta se pöydälle tai parin pukin päälle. Irrota ja aseta tämän jälkeen järjestelmällisesti sivuun listat, välikkeet, tiivisteet ja ruuvit. Työ toistetaan vastakkaisessa järjestyksessä, kun puitteeseen on asennettu uusi lasi.

Vanhat osat käytetään uudelleen

Uuden lasin mukana saa tuoreet butyylitiivisteet, mutta muut osat on otettava talteen ja käytettävä uudelleen. Pidä hyvää huolta ruuveista, jotka on maalattu listojen väriin, sillä niitä ei värinsä vuoksi voi korvata tavallisilla ruuveilla ilman, että ne näkyvät selvästi.

TEE NÄIN:

1. Irrota aluksi puite laseineen

Käännä puite ympäri ja vapauta pieni saranatappi kummastakin sivusta. Tämän jälkeen voit kiertää puitteen kokonaan irti saranoista ja nostaa sen sisään karmiaukosta.

2. Poista peitelistat

Aseta ikkunanpuite parille pukille ulkopuoli ylöspäin ja irrota peitelistat. VINKKI: Pidä jokainen lista, aluslevy ja ruuvi järjestyksessä, kirjoita osiin nimet ja ota työvaiheista valokuvia.

3. Nosta lasilistat pois

Viillä veitsellä varovasti lasilistojen alta samalla kun nostat listoja irti butyyliliimamassasta. Nosta lasilistat pois ja puhdista butyylijäänteet.

4. Irrota lasi ja lasikiilat puitteesta

Kun nostanut vanhan lasin pois, poista lasin ja puitteen välistä lasikiilat. Pane niiden paikat tarkasti merkille, jotta voit tukea uuden lasin samaan tapaan.

5. Aseta nyt uusi lasi paikalleen puitteeseen

Huomaa, että sisäja ulkopuolien välillä voi olla eroja. Jos näin on, lasissa on siitä merkintä. Aseta lasikiilat paikoilleen lasin ja puitteen väliin.

6. Asenna lasilistoihin uudet butyylitiivisteet

Uuden lasin mukana saatavat tiivisteet on pakattu suojapaperiin. Tiivisteet sijoitetaan samoihin kohtiin kuin alkuperäisetkin. Yläkulmat varmistetaan ylimääräisellä butyylitiivisteen pätkällä.

7. Kiinnitä lasi- ja peitelistat uudestaan

Vedä ensin suojapaperi pois tiivisteen päältä ja aseta sitten ensin lasilistat ja tämän jälkeen peitelistat paikalleen. Aseta puite takaisin karmiin, mielellään apulaisen avulla.