Keskiakselin ympäri pyörähtävä kattoikkuna on helppo puhdistaa sisäpuolelta. Ylhäältä avautuvan mallin läpi pääsee kuitenkin enemmän valoa.

Keskiakselin ympäri pyörähtävä kattoikkuna on helppo puhdistaa sisäpuolelta. Ylhäältä avautuvan mallin läpi pääsee kuitenkin enemmän valoa.

Nykyaikaiset kattoikkunat tuottavat taloon niin paljon valoa ja raitista ilmaa, ettei siitä olisi voinut aiemmin edes uneksia. Kattoikkuna valaisee pimeimmänkin nurkan ja tekee synkästä ullakosta talon valoisimman huoneen. Ikkuna huolehtii myös ilmanvaihdosta, ja uusimmat mallit säästävät lisäksi energiaa.

Uudenaikaiset kattoikkunat säätelevät valon ja ilman määrää sekä lämpötilaa niin tarkasti, että ne tuottavat enemmän energiaa kuin hukkaavat. Kattoikkunat ovat muuttuneet energiasyöpöistä energian tuottajiksi.

Lataa koko juttu ja lue, miten saat kaiken irti kattoikkunasta.

Verhot liikkuvat kevyesti ikkunan sisällä omissa lokeroissaan. Verhot on helppo napsauttaa paikalleen.

Valo voi muuttaa koko talon

Jotta saisit mahdollisimman paljon irti uudesta kattoikkunastasi, varaa tovi aikaa ikkunatehtaiden esitteiden lukemiseen. Kattoikkunamalleja on lopulta aika vähän, mutta niiden koot vaihtelevat. Mallin ja koon lisäksi kattoikkunan valinnassa pitää ottaa huomioon lukemattomia muita seikkoja.

Millaiset kaihtimet ikkunoihin asennetaan, kuuluvatko ne ikkunan sisä- vai ulkopuolelle, onko ikkunassa kauko-ohjaus, älykortteja, sensoreita ja aurinkokennoja? Valinta riippuu muun muassa siitä, kuinka lähelle harjaa ikkuna asennetaan, mihin huoneeseen se tulee, mihin ilmansuuntaan ikkuna avautuu ja millaisessa ilmastossa talo sijaitsee.

Korkealla olevia kattoikkunoita voi säätää kaukoohjauksella. Ne voi myös ohjelmoida toimimaan itsekseen tietyn kaavan mukaan.

Käytä taloa uudella tavalla

Mieti myös sitä, missä kattoikkunasta on eniten hyötyä. Siinä onkin pähkäilemistä, sillä päivänvalo voi muuttaa koko talon. Voit vaihtaa huonekalujen paikkoja, siirtää sohvan lastenhuoneeseen tai kääntää keittiön ympäri.

Kattoikkunan avulla saat talostasi irti enemmän kuin kukaan olisi osannut kuvitella: enemmän valoa, paremman sisäilman ja puhdasta energiaa.

LUE MYÖS: Kattoikkunan asentaminen on näin helppoa