<strong><em>ENNEN: Pimeä nurkka matalassa huoneessa. JÄLKEEN: Kaksi isoa ikkunaa loistavat huoneeseen valoa.</strong></em>

ENNEN: Pimeä nurkka matalassa huoneessa. JÄLKEEN: Kaksi isoa ikkunaa loistavat huoneeseen valoa.

Kuvat puhuvat puolestaan: yläkerran pimein nurkka voi muuttua talon valoisimmaksi ja mukavimmaksi huoneeksi. Hämyisestä makuuhuoneesta voi tulla kirkas ja isomman näköinen, ja varjoisesta keittiöstä miellyttävä ja kunnolla valaistu työtila.

Usein kattoikkunan voi asentaa harjan molemmille puolille, jolloin tilaan tulvii kaksin verroin valoa. Muutos on täydellinen.

Paljon muutakin kuin valo

Valo on luonnollisesti tärkein syy kattoikkunan asentamiselle. Vielä muutama vuosi sitten kattoikkunat olivat lähinnä läpinäkyviä luukkuja, jotka pystyi avaamaan ja sulkemaan. Nyt niistä on paljon muuhunkin. Esimerkiksi Veluxin uudella ilmastointilaitteistolla voi tuulettaa jopa 50 neliön huoneen ilman lämpöhukkaa. Smart Ventilation -järjestelmä ottaa poistoilman lämmön talteen.

Myös ne ajat, jolloin kattoikkunat piti avata ja sulkea itse, ovat kaukana takana. Ikkunat muuttuivat joitakin vuosia sitten kauko-ohjattaviksi, ja nyt ne ovat astuneet uuteen, sensorien aikaan. Langattomat sensorit huolehtivat tuulettamisesta ja sulkevat ikkunan, kun huoneilma on taas huippuluokkaa. Eikä asukkaan tarvitse nostaa sormeakaan.

Kattoikkunateema sisältää

Kerromme isossa teemanumerossamme kaiken, mitä kattoikkunoista pitää tietää. Näytämme, miten kattoon tehdään reikä, miten ikkuna asennetaan erilaisiin kattorakenteisiin ja kerromme, miten kattoikkunalla saa paremman sisäilman.

  • Kattotyypit: Kaikkien kattojen läpi Kattoikkunan voi asentaa käytännössä kaikenlaisin kattoihin. Asentamisessa pitää kuitenkin ottaa huomioon katon rakenne ja valita asennustapa sen mukaan.
  • Ilmastointilaite: Raikas ilma ilman lämpöhukkaa Haaveiletko paremmasta sisäilmasta, mutta et halua hankkia kallista ilmastointilaitteistoa? Kattoikkuna voi olla edullinen ja kätevä ratkaisu ongelmaan. Kattoikkunoita valmistava Velux on kehittänyt järjestelmän, jossa kattoikkuna tuulettaa talon hukkaamatta lainkaan lämpöä. Pieni lisälaite vanhaan ikkunaan tuulettaa jopa 50 neliön kokoisen huoneen.
  • Älyikkuna: Ikkuna tekee kaiken itse Nykyaikainen kattoikkuna ei ole pelkkä valonlähde. Kattoikkunoita valmistavan Veluxin mukaan ikkunan pitää huolehtia myös ilmanvaihdosta. Uusin malli tuulettaa talon automaattisesti tarpeen mukaan.
  • Asentaminen: Asenna kattoikkuna ja tuo sisään paljon valoa Kattoikkuna valaisee huoneen tavallista ikkunaa kirkkaammin. Katon puhkaiseminen tuntuu hurjalta, muttei ole niin vaarallista kuin saattaa kuulostaa.
Lataa nyt