Alareunassa oleva läpivienti koputellaan varovasti kohdalleen, niin että se kulkee kattotiilten aaltojen suuntaisesti. Sitten asetetaan yksi kattotiili oikeaan kohtaan muihin tiiliin nähden. Sen jälkeen mitataan taas etäisyys läpiviennin sisäreunaan.

Tiiliin merkitään, miten leveä kaistale niistä on leikattava, jotta katto tulee kiinni läpiviennin reunaan. Kattotiilet pitää leikata alhaalla kulmahiomakoneella. Työssä on käytettävä suojalaseja.

Leikattu tiili asetetaan paikalleen katolle, ja samalla tarkistetaan, että se tulee kolmesta kuuteen senttimetrin päähän vesiuran sisäreunasta. Etäisyys sopii, joten muut tiilet voi leikata ja asettaa samalla tavoin. Ikkunan toiselle puolelle tulevat tiilet sovitetaan samalla tavalla.

Yläreunaan tulee joustava lista, jonka varaan ylimmän tiilirivin voi asettaa. Ensin mitataan, kuinka pitkiä tiilet saavat olla, ja sitten ne leikataan kulmahiomakoneella.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi - Kulmahiomakoneet

Kun tiilet asetellaan paikoilleen, listan ansiosta ne tulevat läpiviennin päälle. Tiilien alareunan ja ikkunan välisen etäisyyden pitäisi olla kuudesta viiteentoista senttimetriä.

Kun kaikki tiilet on varmasti leikattu sopivan kokoisiksi, ne harjataan puhtaaksi. Sitten sisin tiilirivi poistetaan, ja sen paikalle levitetään rakennuskittiä, jolla tiilet kiinnitetään.

Nyt kattotyöt on tehty, ja rakenne on täysin tiivis. Ikkuna työnnetään lopullisesti paikalleen, ja ulkotyöt on tehty. Ennen katolta lähtemistä kannattaa saman tien tyhjentää räystäskourut liasta ja roskista, niin etteivät ne tulvi yli seuraavan sateen sattuessa.