Sitten ikkunankarmi asetetaan kyljelleen, ja sen alle tulee pari puupalikka, niin että ikkunan voi avata. Kaikkein ensimmäiseksi on nimittäin irrotettava ikkuna. Se tehdään avaamalla ikkuna ja painamalla turvasalpa alas esimerkiksi ruuvimeisselillä, jolloin ikkunan saa irti karmista.

Karmiin jokaiseen kulmaan asennetaan pakkauksen mukana tulleet helat. Karmi kiinnitetään kattoon niiden avulla. Jotta karmin ja katon välisestä liitoksesta tulee tiivis, karmin ympärille kootaan tiivistereunus eri materiaaleista.

Neljä kappaletta liitetään väljästi sivukappaleissa oleviin heloihin. Nyt kaikki osat voi kantaa ikkunan asennuspaikkaan. Kattoon kiinnitetään ensimmäiseksi tiivistereunus. Se sovitetaan niin, että helat tulevat uusia ylä- ja alareunaan asennettuja ruoteita vasten. Reunusta ei kuitenkaan vielä kiinnitetä.

Nyt ikkunankarmi asetetaan tiivistereunuksen päälle, niin että kummankin helat tulevat tarkalleen samalle kohtaa. Nyt molemmat helat voi kiinnittää samalla kertaa. Helat kiinnitetään jokaisesta kulmasta ja keskeltä.Sitten on aika tehdä sopiva aukko sisäseinään.