Viillä lasikuidusta kuplat pois

Lasikuitutapettia asennettaessa ei kannata säästellä liisteriä tai käyttää huonolaatuista telaa. Tapettiin saattaa nimittäin ilmestyä kuplia ja muita epätasaisuuksia, jotka eivät näytä hyvältä.

Vaikeusaste
Vie aikaa
10 minuuttia
Hinta
0 euroa

Johdanto

Jos lasikuituvuodan asentamisessa on aikoinaan törsätty liisteriä tai sitä on käytetty liian vähän, lasikuitutapettiin saattaa syntyä muhkuroita. Onneksi ongelman voi ratkaista nopeasti ja vai-vatta. Vähän näppäryyttä, niin korjauskohtaa ei edes huomaa paljain silmin.

Jatkoa ajatellen on hyvä muistaa, että liisteriä ei kannata levittää kovin moneen vuotaan yhdellä kertaa, sillä se ehtii kuivua ennen kuin vuodan ehtii asentaa, ja tällöin sen pintaan voi muo-dostua rumia kuplia. Jos käytät kulunutta maalaustelaa, joudut niin ikään melko varmasti vaikeuksiin, sillä siinä ei vain pysy riittävästi liisteriä.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

1

Vedä ensin pystyviilto lasikuitujen suuntaisesti. Viillon pitää olla reilut 5 cm kuplaa pidempi, kumpaankin suun-taan. Leikkaa vaakaan samaan tapaan, niin tapettiin muodostuu risti. Näin korjauskohta jää huomaamattomaksi.

2

Avaa ristin neljää liparetta varovasti. Käytä tarvittaessa apuna veitsen kärkeä, jolla saa lipareista helpommin otteen vaurioittamatta viillosta.

3

Sivele lipareisiin siveltimellä liisteriä. Pidä varovasti yhdestä lipareesta kiinni kerrallaan älälä säästele liisteriä. Varo jälleen, ettet vauroita tapetin teräviä kulmia niin, että ne repeävät.

4

Paina viilloskohtaa paikalleen kumirullalla. Älä kuitenkaan paina liian lujaa, jotta rulla ei liu’u ja saa samalla myös viilloskohtaa luisumaan. Pyyhi yli-pursuava liisteri pois puhtaalla sienellä ja anna liisterin kuivua seuraavaan päivään.

5

Kun liisteri on kuivunut, korjauskohta voidaan maalata, jotta sitä ei huomaa. Jos teet korjauksen samassa yhteydessä kun joka tapauksessa maalaat seinän, riittää, että vain paikkamaalaat korjauskohdan.

Vie aikaa

10 minuuttia + kuivumisaika

Hinta

Jos edellisestä tapetoinnista on liisteriä jäljellä, kustannukset jäävät pieniksi.

Vaikeusaste

Rumien kuplien poistaminen lasikuitutapetista ei ole vaikeaa.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Tapetit ja lasikuitutapetit