Korjaa nopeasti! Ruma nurkka tapetissa

Jos olet halunnut päästä helpolla ja vetänyt kuitu- tai paperitapettia sisänurkan yli, se kutistuu varmasti nurkan kohdalta, kun tapettiliisteri kuivuu. Tässä kerrotaan, kuinka nurkat saa siistittyä.

Johdanto

Maalaamiseen ja tapetointiin pätee yleensä se, että jos työ on tehty hyvin, lopputulokseen ei edes kiinnitä huomiota. Jos taas työn jälki ei ole kunnossa, silmä havaitsee ongelmat välittömästi vinoina linjoina ja epätasaisina pintoina.
Paperi- tai kuitutapetin rumat sisäkulmat ovat monille meistä tuttuja virheitä. Niitä jää näkyviin, jos tapetti on vedetty kulman läpi yhtenä kappaleena – sen sijaan, että vuodat olisi vedetty nurkan molemmin puolin ja nurkka viimeistelty saumamassalla.

Nurkan tapetti voi näyttää hienolta heti, kun työ on tehty, mutta kun liima kuivuu, tapetti vetäytyy kokoon ja irtoaa seinästä.

Onneksi sinun ei tarvitse aloittaa aivan alusta uudella tapetilla. Useimmiten vauriokohta voidaan korjata leikkaamalla tapettia nurkasta. Tiivistä sitten kulma notkealla saumausmassalla, poista ylimääräinen massa tapettilastalla ja tasoita lopuksi nurkka pensselillä.

Materiaalit

Tähän korjaukseen tarvitaan neljä yksinkertaista työkalua, hieman tasoitusnestettä ja laadukasta notkeaa saumausmassaa. Myös työkalulista on varsin lyhyt.

  • Laastipistooli
  • Mattoveitsi
  • Tapettilasta
  • Sivellin

Ohjeet

1

Leikkaa pullistuma auki mattoveitsellä. Veitsessä on oltava uusi terävä terä, jotta leikkuujälki on mahdollisimman siisti. Parhaiten se onnistuu, jos pystyt leikkaamaan tapettia yhtenäisellä liikkeellä.

2

Paina nurkan tapettia sisään sormin. Mahdolliset vanhat tasoitteen jäänteet on poistettava, jotta tapetti asettuu tasaisesti seinää vasten.

3

Paina saumauspistoolia hitaasti mutta tasaisesti alas nurkkaa pitkin. Älä pelkää liiallista saumausmassan käyttöä. Nurkassa pitää olla sitä runsaasti.

4

Kun saumausmassaa on kaikkialla nurkassa, paina tapetti tiukasti paikalleen. Paina sitä seinään nurkan molemmilta puolilta. Varmista, että tapetti on kauttaaltaan sileä ja tasainen.

5

Ruiskuta koko saumaan tasoitusnestettä. Se helpottaa sauman työstämistä. Suihkepulloon lisätty astianpesuaine ja haalea vesi kelpaavat myös, jos käytössä ei ole tasoitusnestettä.

6

Ylimääräinen liima poistetaan käyttämällä saumauslastaa tai saumauspuikkoa. Varmista lastaa tai puikkoa käyttäessä, että työkalu on täysin puhdas ja kostutettu tasoitusnesteellä, jotta saumausmassa ei irtoa.

7

Lopuksi nurkan voi tasoittaa siveltimellä. Muista käyttää taas runsaasti tasoitusnestettä.

Video

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Tapetit ja lasikuitutapetit