Talon täydeltä muovia

Muovi on nerokas materiaali, jolla voi korvata puuta, metallia, posliinia, lasia ja kipsiä. Eroa ei ole helppo huomata.

Oletko koskaan ajatellut, kuinka iso osa autosta on muovia? Yleensä ajatellaan, että auto on metallia, mutta sen puskurit, lamppujen ”lasit”, renkaat, ratti, kojetaulu, istuinten verhoilut, iskunvaimentimet, jarrupalat sekä monet muut osat on tehty erilaisista muoveista.

Myös nykyaikaiset lasketteluvarusteet ovat muovia päästä varpaisiin. Alusvaatteissa, tuulen- ja vedenpitävissä päällysvaatteissa, suksissa, monoissa, sauvoissa, laseissa ja kypärässä on muovia. Kaikkien valmistamiseen on käytetty tietynlaisia muoveja, joiden ominaisuudet sopivat parhaiten juuri siihen tarkoitukseen.

Muovia on joka paikassa, koska sen ominaisuuksia voi muokata miltei loputtomiin. Lisäksi muovi on halpa ja kevyt materiaali, jonka kanssa on helppo työskennellä.

Korvaa puuta, metallia ja lasia

Muovia hyödynnetään yhä enemmän myös rakentamisessa. Sitä käytetään jo nyt puun, metallin, posliinin, lasin ja kipsin asemesta. Muovista tehtyjä esineitä ei yleensä erota alkuperäisistä materiaaleista.

Muovia käytetään esimerkiksi materiaalien keventämiseen ja värjäämiseen. Muovilla voi myös parantaa tuotteiden kestävyyttä.

Kestää vettä ja vaihtelevaa säätä

Muovi kestää vettä ja vaihtelevaa säätä, joten se sopii loistavasti ikkunoihin ja aitoihin. Puusta rakennetut ikkunat ja aidat pitää maalata säännöllisesti, jotta ne kestävät pitkään.

Aitojen ja ikkunanpuitteiden maalaaminen on hidasta ja tarkkaa työtä. Siltä voi välttyä kokonaan, kun puuosat korvataan muovilla.

Lataa artikkeli ja lue lisää muovista

Artikkelissa kerrotaan lisää muovista ja miten sitä voi käyttää. Kerromme muun muassa, miksi muoviset viemäriputket ovat hyviä ja miksi muovista tehtyä aitaa ei tarvitse huoltaa ollenkaan.