Talo ja erilaiset rakennusmateriaalit eivät aina suinkaan ole täysin suorassa linjassa, suoria ja sileitä, mikä tuottaa niin nikkarille kuin ammattilaisellekin omat haasteensa.

Mahdollisista vinouksista huolimatta jalkalista on saatava tiiviisti seinää vasten, oven peitelistat jiiriin ilman rakoja, pöytätason reunalista levyä vasten jne. Onneksi pulmallisiin tilanteisiin saa apua putkilosta puristamalla.

Akryylisaumamassa on sekä puusepän että nikkarin pelastus, kun jokin kohta rakenteessa ei ole tiivis, ja näin tapahtuu usein. Jos saumaaminen on mielestäsi hieman huijaamista, et ehkä ole nähnyt ammattilaista työssään.

Useimmat ammattilaiset nimittäin arvostavat akryylisaumaa, sillä se viimeistelee urakan kauniisti. Akryylimassa myydään putkiloissa ja pursotetaan saumauspistoolista.

Patruunan kärki viilletään auki työstökohteeseen sopivaan kokoon ja näin säädellään ulos pursuavan massan määrää. Viimeistely ei vaadi paljon rahaa, mutta älä hairahdu kaikkein halvimpiin saumamassoihin.

Tällöin tuloksena on usein tuhruinen ja epäsiisti sauma. Osta mieluummin laatutuote, jota on helppo käsitellä, hioa ja maalata, ja joka ei kutistu.